Trotuarele de pe strada Alba Iulia ar putea deveni mai înguste

Holistic

După ce Primăria Bistriţa a decis să taie o serie de copaci de pe strada Alba Iulia ca să lărgească partea carosabilă pe care nu mai puteau circula autobuzele din cauza maşinilor parcate, problema tot nu s-a rezolvat în totalitate, a atras atenţia consilierul local UDMR Antal Atilla.

„Pe strada Alba Iulia, într-adevăr a fost lărgit drumul, dar, de la Aleea Şieului încolo a rămas strada la fel de îngustă. Chiar şi eu abia am încăput cu maşina pentru că unii au maşini mai lungi şi parchează în aşa fel încât, de multe ori, autobuzul urcă pe trotuarul din dreapta. Dacă s-ar putea continua lărgirea, să fie partea pentru pietoni un pic mai îngustă şi, nu neapărat cu tăierea copacilor, eu cred că se poate, eventual ca să mai descongestionăm mai ales pentru transportul public”, a spus Antal Atilla.

Primarul Ovidiu Creţu i-a răspuns: „E normal ca strada să fie mai strâmtă de la Aleea Şieului fiindcă acolo se despart drumurile. Alba Iulia continuă pe două direcţii, dar o să luăm în considerare şi această propunere de reducere a trotuarelor”.

În urmă cu un an, când Primăria Bistriţa a început să taie copacii de pe strada Alba Iulia ca să îngusteze trotuarele şi să lărgească partea carosabilă, s-a iscat un adevărat scandal.

”În municipiul Bistrița, pe strada Alba Iulia, se tăie copacii! Se taie în draci, fără milă! Lumea trece pe trotuar, în timp ce cade… copacul, fără nicio protecție! Copacii sunt tăiaţi pentru a se lărgi parcarea prin îngustarea trotuarului! Cu alte cuvinte, copacii încurcă lăţirea parcării? Deci, se câștigă locuri de parcare în plus, întreabă colegii? A, nu, nu se câștigă, doar se lăţeşte parcarea și se taie copacii să se poată lăţi, vine răspunsul. Și nu se putea lăţi protejând copacii? Fără răspuns. În baza a ce aprobare se tăie, întreb și eu? Nu știm, poate e hotărâre de Consiliu Local, vine răspunsul. Eu nu știu să fie vreuna. Acum socotiți și dvs.!”, a reacționat atunci consilierul municipal PNL Diana Morar.

Copacii de pe strada Alba Iulia nu au fost tăiați degeaba. S-au creat, în felul acesta, noi locuri de parcare, a spus primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, răspunzând unei întrebări adresată de consilierul local PNL Diana Morar. ”Până acum acum au fost 44 de locuri de parcare, vor fi în final 77, adică 33 de locuri de parcare în plus, ceea ce justifică acțiunea de acolo. Până la ora actuală nu avem altă locație unde să plantăm copaci în locul celor tăiați. Poate ne lasă Tribunalul să plantăm în zona lor”.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.