Ovidiu Crețu: Teorie aberantă, atitudine iresponsabilă. Prețul plătit va fi pe măsură

Holistic

”În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la distribuirea conservelor de ton în pachetele alimentarea distribuite de Primăria municipiului Bistrița, consider că se impun o serie de precizări”, spune într-un comunicat primarul Ovidiu Crețu, după ce președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a declarat că are informații potrivit cărora municipalitatea a distribuit persoanelor cu venituri mici, cu titlu de ajutor din partea UE, conserve cu ton radioactiv (detalii aici).

Ovidiu Crețu a menționat că ”printre ajutoarele alimentare distribuite în prezent de municipalitate se află și conserva de ton bucăți, care provine din pești pescuiți în Oceanul Pacific, zona FAQ 71, produs prezent în majoritatea magazinelor alimentare din Bistrița și comercializat legal în România și Uniunea Europeană. Trebuie precizat faptul că zona de pescuit afectată de cutremurul din anul 2011 este FAQ 61 precum și acela că, potrivit specialiștilor, durata medie de viață a acestui pește este de 5 ani. Este evident așadar că nu există niciun risc pentru cei care consumă acest produs”.

Primarul Bistriței a adăugat că ”o minimă documentare ar fi clarificat aceste lucruri și nu ar mai fi fost lansate teorii aberante”: ”Declarațiile publice făcute de unii politicieni pe marginea acestui subiect denotă nu doar o lipsă de respect pentru un adevăr evident, ci fac și dovada unei atitudini iresponsabile. Cu siguranță domnilor în cauză le sunt cunoscute argumentele de mai sus, dar în fuga după notorietate au preferat să promoveze și să susțină o minciună. Prețul plătit de cei care în goana după voturi trec peste orice limite, ignoră adevăruri evidente și pun interesul politic mai presus de orice, va fi pe măsură iar oamenii vor taxa astfel de derapaje”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Gabi

  Deversările radioactive continuă și in prezent la Fukushima, așa că primare nu prostești pe nimeni cu povestea peștelui de 5 ani. De ce nu ai dat conserve cu ton din Atlantic dacă ai vrut să faci bine? Habar nu ai avut iar acuma te aperi mințind ca mai mereu.

  (0)
 2. Paul

  MUHAHAHA. Primarul a răspuns cu FAQ , care se citește FAC IU . Dacă tot vrea să îl credem , să mai pună mâna pe carte și să vadă că perimetrele de pescuit oceanic sunt abreviate cu FAO. Plus ca cesiul radioactiv se degradează în 30 de ani dar spune-i asta lui Crețu obișnuit cu podutzul . Pe teoria lui și la Cernobil e parfum ca au murit de mult animalele radiate.

  (0)
 3. Ovidiu Florean

  Crețu doarme pe el în pamperși la birou dar are tupeu să vorbească despre prețuri de plătit . După cum arată Bistrița ar trebui să se ascundă . Până și de pe frontispiciul clădirii primăriei cade tencuiala . Un leneș mai ordinar decât ăsta nu cred că mai există în oraș . Du-te-n amaru’ tău , trudă și necaz expirat ce ești .

  (0)
 4. Sorin P

  Cretzu minte grav . Conservele cu ton Kim din Vietnam și Corăbioara – din Filipine !!! – nu le găsești nicăieri în comerț , doar primăria le distribuie gratuit săracilor Bistriței . La fel cum conservele alea oribile de vită pe care și câinii le refuzau nu se găseau decât în ajutoarele de la Cretzu. O minimă documentare , fix cum pretinde el.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.