Ioan Turc întreabă Primăria Bistrița dacă a distribuit conserve cu ton radioactiv. ”Am informații că da”

Holistic

”Un anumit produs din cele pe care Primăria Bistrița le distribuie persoanelor cu venituri mici cu titlu de ajutor din partea UE prezintă riscuri. Este vorba de conservele cu ton pescuit în anumite perimetre ale Oceanului Pacific iradiat cu Cesiu 137 în urma accidentului nuclear de la Fukushima. Unul dintre cei mai importanți, avizați militanți pentru drepturile consumatorilor, conf. univ. dr. Costel Stanciu, recomandă să se evite conservele de ton cu pește capturat în Oceanul Pacific în următoarele zone: FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 și 88. Conservele cu ton pe care, se pare, Primăria Bistrița le-a distribuit ca ajutor alimentar de la UE provin din zona FAO 71”, a declarat într-o conferință de presă președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc.

El a adăugat: ”Întreb conducerea Primăriei Bistriţa dacă a distribuit astfel de conserve. Eu am astfel de informaţii. Dacă da, întreb conducerea Primăriei dacă cunoaşte aceste probleme ridicate la nivel european. Nu e o chestiune care se discută doar în România. În situaţia în care mai există stocuri de conserve cu ton din perimetrele menţionate, solicit conducerii primăriei să nu le mai distribuie şi să le înlocuiască cu alimente care nu dăunează sănătăţii oamenilor. Cunoscând modul de lucru al celor care conduc astăzi Primăria, le recomand beneficiarilor de ajutoare să refuze conservele cu ton pe a căror etichetă este menţionat FAO cu acele indicative. Îi îndemn pe oameni să nu cumpere asemenea conserve, în eventualitatea în care le-ar găsi pe raft”.

Ioan Turc a menționat că eurodeputatul Daniel Buda a formulat o interpelare pe această temă în Parlamentul European, dar răspunsul a fost ”profund evaziv, nereieșind faptul că aceste conserve cu ton prezintă sau nu riscuri. Nu ne putem permite să fim evazivi în astfel de cazuri”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  • p. Raiu

   Daca ai informatii ca DA, atunci,
   Atentie Turcule ca risti sa devii PENAL-!!!
   Codul penal prevede o pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani pentru functionarul public care, luând la cunostinta despre savarsirea unei fapte penale, O M I T E sesizarea de indata a organelor de urmarire penala.
   Mai vezi si cum mai e cu TAINUIREA sau cu FAVORIZAREA INFRACTORULUI.
   Dar, cred ca cel mai bine ar fi SA TACI -!

   (1)
 1. Lili

  Era de anul trecut un studiu al Protecției consumatorilor că nu sunt bune conservele cu ton din Pacific. Acuma s-a trezit primăria Bistrița să le ofere gratis? Ce sadici demenți.

  (0)
 2. pentru intreb nu dau cu parul

  Domnule „Intreb nu dau cu parul” esti caraghios, eu zic sa l intrebi singur.
  Mai lasa intrebarile pline de mister ca nu cred ca este treaba d-lui Turc legat de comportamentul d-ui Jenor.
  Sa arunce cu piatra cel corect dar nu tu.
  Nu intereseaza pe nimeni viata nimanui doar tu faci aluzii mereu, dute culcate.
  Domnule Turc daca ve ti candida la Bistrita eu va votez, dar sa fiti pregatit ca asfel de specimene va pot pot intreba ce ati mancat acum o luna.
  Eu cred ca acest personaj psd-ist curios ar trebuii sa intrebe pe alti anumite lucruri devenite de notorietate.
  Numai bine.

  (0)
 3. Mihai

  Domnule Turc in majoritatea marilor si a ocenelor sunt deversate deseuri radioactive inclusiv in marea neagra. Asa ca stai calm ,majoritatea ne am scaldat in marile si oceanele cu ape radioactive. Tot acolo suntem in plus sau in minus cu niste ton reactiv…credeti ca ala din selgros sau alte magazine e mai putin radioactiv? Va credeam baiat serios!

  (0)
 4. Rabinul

  Cand il vad pe Turc cu cata piosenie sta cu maunile unite! Cred ca vrea sa arate cat este de credincios este! Pacat ca nu incearca sa fie si credibil. Cand vi cu astfel de mizerii nu faci altceva decat sa arăti cat de disperat ești! Doreste sa fie candidatul PNL la primaria Bistrita? Inseamna ca din nou o sa avem primar PSD-ist!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.