Tășuleasa Social, ”Ziua Bună”: Vor fi reciclate 60 de tone de deșeuri din plastic adunate de copii

Holistic

(FOTO-VIDEO) ”23.000 de elevi din 174 de școli din cinci județe au colectat, în doar câteva zile, peste 30.000 de saci (60 de tone) de deșeuri din plastic! Acțiunea „Ziua Bună” este continuarea proiectului „Camionul de Crăciun”: copiii care au primit cadouri dau ceva înapoi, făcând bine pentru comunitatea în care trăiesc. În acest time-lapse (video făcut din multe fotografii), vedeți câteva dintre școlile implicate și dimensiunea impresionantă a deșeurilor strânse de copii, în doar câteva zile. Plasticul va fi reciclat la începutul săptămânii viitoare”, a anunțat Asociația Tășuleasa Social.

Elevi și profesori au adunat în timpul vacanței de Paști deșeurile din plastic, provocare lansată în urma unei caravane de informare și de conștientizare asupra efectelor negative ale deșeurilor din mase plastice atunci când acestea nu sunt reciclate. Sâmbătă, 30 de camioane au plecat dis-de-dimineață, împreună cu voluntarii Tășu, pe rute din cinci județe, ca să colecteze deșeurile din plastic adunate de 23.000 de elevi și profesori din 174 de școli din cinci județe.

În județul Bistrița-Năsăud au participat la Ziua Voluntarilor Mici 10.197 elevi și profesori din 42 de școli.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Ana Maria

    Felicitari tuturor celor implicati !Putem spera ca tinerii vor da o lectie, indivizilor de tip om -animal care arunca peste tot ceea ce nu-i mai trebuie ,asa incat, ne trezim cu plastic aruncat oriunde(cel mai oribil, in rauri).Problema este daca, plasticul adunat cu truda,se recicleaza sau nu pentru ca, pana acum, autoritatile nu au prea dat importanta reciclerii materialelor,ca nu-i asa ,noi ne permitem sa risipim si sa ne batem joc de mediul in care traim.Oare pana cand?

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.