Unde se poate face liceul la seral. Câte locuri sunt şi la ce specializări

Holistic

Cei care doresc să urmeze cursurile unui liceu la seral au posibilitatea să se înscrie la două licee tehnologice din Bistriţa-Năsăud. Este vorba de Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa unde se va forma o clasă de tehnicieni în prelucrarea lemnului şi de Liceul Tehnologic Agricol Beclean unde va fi o clasă a IX-a de tehnicieni agromontani.

Liceul Tehnologic Agricol Beclean face însă înscrieri şi pentru clasa a XI-a seral. Iată ce condiţii trebuie îndeplinite şi ce trebuie să facă cei interesaţi.

Într-o şedinţă cu directorii din anii trecuţi, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a spus că „seralul e o formă de şcolarizare neserioasă”, iar la „frecvenţă redusă sunt rătăciţii rătăciţilor”.

„Eu am o foarte mare durere fiindcă seralul mi se pare că e o formă de şcolarizare neserioasă în sensul că se fac mari compromisuri cu frecvenţa. La seral merg, de regulă, acei copii care nu mai au chef să facă şcoală, sunt certaţi cu disciplina, copiii care nu veneau nici la zi. Mai sunt şi condiţii obiective în sensul că avem la seral oameni care lucrează. Forma de seral este pentru acel adult care, din nebunia tinereţii a ratat o şansă şi e motivat interior să revină, să facă efort şi să facă şcoală, dar avem nenumărate reclamaţii legate de elevi de la seral care sunt plecaţi în străinătate şi nu sunt trecuţi absenţi, iar ceilalţi încep să protesteze. M-am dus în licee cu seral şi m-am uitat în cataloage. Din efectivele care vin, după un semestru jumătate trebuie să plece. E neagră rubrica de absenţe, atâtea câte s-au pus. Noi propunem să existe forme de seral, dar minimale”, a spus Camelia Tabără.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  1. seralist

    In acest caz nu e de vina ,,forma la seral” ci profesorii care-i trec prezenti pe cei absenti. In urma cu 20 de ani si eu am absolvit la seral, insa se facea scoala serioasa de unde rezulata ca am intrat la Cluj la o facultate de stat si cursuri la zi si de atunci profesez in meseria de inginer.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.