Undă verde pentru modernizarea a câţiva kilometri din DJ 172 I în comunele Chiochiş şi Nuşeni

Holistic

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a dat undă verde modernizării DJ 172 I, km 5+500 – 13+220 Viţa-Ţentea-limita de judeţ Cluj (DJ 172A) în comunele Chiochiş şi Nuşeni, localităţile Ţentea şi Sânnicoară, intravilan şi extravilan.

Drumul judeţean 172 I are o lungime totală de 13,220 km şi leagă localitățile Buediu (DJ 172A)- Vița-Țentea- Sânnicoară- DJ 172A limita jud.Cluj. Sectorul de drum propus pentru modernizare este cuprins între km 5+500 – 13+220 și se află atât în intravilanul localităţii Țentea şi localității Sânnicoară, comuna Chiochiș, cât și în extravilanul comunei Chiochiș și comunei Nușeni.

Lungimea totală de drum propusă pentru modernizare este de 7,406 km, între km 5+500 – 12+906, cu lățimea părții carosabile de 6,00 m. Îmbrăcămintea actuală este într-o stare accentuată de degradare, entru scurgerea apelor există șanțuri de pământ degradate și colmatate, iar pentru modernizarea acestor drumuri este necesar să se repare și să se consolideze platforma drumului, să se asigure scurgerea apelor și să se refacă podețele.

Drumul modernizat va avea lățimea de 6 metri, mai precis două benzi de circulație x 3,00 m, costamente: 2 x 0,75 m şi banda de încadrare de 2×0,25 m. Pentru asigurarea continuității scurgerii apelor se vor realiza 45 podeţe, se vor amenaja 19 drumuri laterale (fiecare pe lungimea de 25 m), cu aceeași structură rutieră ca și a drumului care se modernizează; se vor amenaja 55 accese la proprietăți, cu plăci din beton armat.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.