Patru studenţi la Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în practică la OJFIR Bistriţa-Năsăud

Holistic

Patru studenţi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, originari din judeţ, fac stagii de practică la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) judeţul Bistriţa-Năsăud unde vor evalua cereri de finanţare şi vor analiza dosare de achiziţii şi plăţi.

Cei patru au câştigat un concurs de selecţie organizat de universitate. Este vorba de Hunnyadi Endre Marton, Master Agribusiness (foto 1), Mărioara Ștefănuţ, anul 3, Inginerie și Management în Alimentația Publică și Agroturism (foto 2), Maria Negrea, anul 3 Inginerie Economică (foto 3), și Iulia Sorina Dan (foto principală), anul 2, Inginerie Economică în Agricultură. Iulia este originară din Podirei. 

  

„Studenţii vor beneficia astfel de o experienţă profesională deosebită în măsură să le faciliteze accesul la piaţa muncii după absolvirea studiilor. Îi felicităm, iar Departamentul de Ştiinţe Economice îşi va continua cu siguranţă efortul de a identifica parteneri de practică prestigioşi pentru studenţii noştri”, a anunţat universitatea pe Facebook.

Programul de practică este destinat studenților masteranzi (anul 1 și 2 Agribusiness și Economie Agroalimentară) și studenților de la nivel de licență (IEA și IMAPA anul 2,3) care vor să beneficieze de o experiență profesională deosebită în cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Portofoliul de practică include 60 de ore prin care studenții vor avea posibilitatea să evalueze  cereri de finanțare depuse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 -2020 (20 de ore); să analizeze dosare de achiziții și dosare de plăți conform procedurilor AFIR (40 de ore).

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.