Trecerile la nivel cu calea ferată, tot nesemnalizate. Explicaţiile Primăriei Bistriţa

Holistic

Trecerile la nivel cu calea ferată de la Viişoara şi de pe strada Ioan Slavici sunt în continuare nesemnalizate corespunzător. Eforturile făcute de reprezentanţii PNL în Consiliul Local Bistriţa care au cerut urgentarea lucrărilor şi chiar finanţarea lor de la bugetul local pentru ca să nu îşi mai piardă viaţa şi alţi oameni aşa cum s-a întâmplat cu cei cinci tineri, loviţi de tren la Viişoara, s-au lovit de birocraţie.

La ultima şedinţă de Consiliu Local, consilierul municipal PNL Ioan Peteleu l-a întrebat pe primarul Ovidiu Creţu în ce stadiu sunt lucrările la bariera de la Viişoara.

„Am discutat săptămâna trecută cu domnul director Ceşa care mi-a spus că se derulează procedura pentru desemnarea unui executant la trecerea respectivă de cale ferată, adică la Viişoara. Nu am un document scris referitor la acest lucru”, a răspuns primarul Ovidiu Creţu.

Edilul s-a referit apoi şi la proiectul depus de consilierul PNL Sorin Hangan care a cerut să fie finanţată de la bugetul local semnalizarea trecerii peste calea ferată pe strada Ioan Slavici.

„Aş vrea să spun că, atunci când am făcut proiectul pentru legătura dintre Arţarilor şi Colibiţei, am cerut avizul de la CFR Călători să ne permită să facem şi semnalizarea. În momentul respectiv, ne-au anunţat că au dat avizul fără semnalizare spunând că au un proiect european în derulare şi că vor face ei semnalizarea pe acel proiect. Asta era în anul 2014. Am trimis şi o scrisoare către SNCFR să ne informeze care este stadiul şi ce putem face mai departe. Am şi spus că, în cazul în care SNCFR va spune că nu realizează semnalizarea respectivă vom da acord favorabil (proiectului depus de Sorin Hangan -n.r.), iar în cazul în care realizează ei, raportul va fi negativ”, a explicat Ovidiu Creţu.

Primarul a adăugat că a primit răspunsul de la SNCFR care l-a informat că se judecă la Curtea de Apel Bucureşti cu firma care a câştigat licitaţia respectivă, dar a intrat în insolvenţă.

„Câştigătorul licitaţiei pentru trei puncte de semnalizare- care include şi trecerea respectivă – este o firmă în insolvenţă. SNCFR a anulat procedura, s-a ajuns la judecată şi se aşteaptă verdictul Curţii de Apel Bucureşti. Până când nu va exista un verdict acolo nu putem face nimic pentru că nu vom obţine aviz de la ei. În cazul în care firma respectivă va câştiga procesul, iar Curtea de Apel îi va da câştig de cauză, atunci CFR Călători trebuie să finanţeze şi să se realizeze lucrul respectiv. Dacă va pierde firma respectivă, atunci desigur că Regionala ne va da aviz favorabil şi vom da şi noi acord favorabil pentru a se realiza semnalizarea pe care dumneavoastră o propuneţi prin proiectul respectiv. De aceea nu am intrat în şedinţa de azi cu proiectul respectiv”, a explicat Ovidiu Creţu.

În 13 noiembrie a.c., preşedintele PNL Bistriţa, consilierul Sorin Hangan, a declarat că va depune la Primăria Bistriţa un proiect de hotărâre pentru montarea unei bariere sau a unei instalaţii acustico-luminoase şi la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Ioan Slavici.

„Astăzi (luni – n.r.) voi depune un proiect de hotărâre la Primăria Bistriţa care vizează amplasarea unei bariere sau a unei instalaţii acustico-luminoase la nivelul trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Ioan Slavici din Bistriţa. Deja am aprobat montarea unei astfel de instalaţii pe strada Lucian Blaga. În urmă cu aproximativ două luni, am votat chiar şi rectificarea de buget cu sumele necesare, aproximativ 90.000 de euro, din care cea mai mare parte, aproximativ 60% se duce pe montarea cablului ce o să comande această instalaţie. Evident că acest cablu va trece pe Ioan Slavici şi m-am gândit să depun acest proiect de hotărâre pentru că PSD nu a făcut acest demers la ultima noastră şedinţă de CL. Eu personal am obosit să văd acest stil haotic de lucru al acestei administraţii cu care astăzi săpăm şi mâine ne trezim că mai trebuie să săpăm o dată, astăzi turnăm un strat de asfalt şi poimâine modernizăm nişte reţele de apă, electrice sau de gaz. Cred că efortul financiar este nesemnificativ, în jur de 100.000 de lei. Am avut, în ultimele două luni o multitudine de alte acţiuni în care am cheltuit mult mai mulţi bani  şi nu ştiu dacă au avut vreun sens”, a spus Sorin Hangan.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. MISU

    Penibil acest primar, bine ca l voteaza cartierele „rezidentiale” din viisoara si subcetate ca doar a dat ANL uri la boschetari iar noi stam la cozi interminabile din cauza trecerilor la nivel de cale ferata, este inadmisibil ca printr un loc unde trec zilnic poate peste 2000 3000 de masini sa opreasca fieacare la STOP. Bravo

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.