Tragedie la Beclean! Un tânăr care lucra voluntar la căsuţa Mariei de la Ciceu Corabia a murit

Bogdan Mocodean, un tânăr de 25 de ani din Rusu de Jos care lucra voluntar la construcţia casei pentru Maria, o fetiţă şi mama ei bolnavă din Ciceu Corabia, a murit duminică seara după ce un tractor s-a răsturnat peste el în pădurea dintre Figa şi Rusu de Jos. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 18.00, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât tânărul şi-a pierdut singurul frate anul trecut, acesta fiind răpus de cancer. De altfel, aşa a cunoscut-o şi pe Mihaela Săliştean, o doamnă inimoasă din Beclean care a încercat să-l salveze pe fratele lei. În momentul în care a aflat că Mihaela Săliştean vrea să o ajute pe Maria, fetiţa din Ciceu Corabia despre care Timp Online a scris AICI, el a sărit în ajutorul ei şi a celorlalţi voluntari care au lucrat zi şi noapte să finalizeze căsuţa celor două, înainte să vină iarna. Dar nu a mai apucat să o vadă gata. S-a dus în cer alături de fratele lui de la moartea căruia a trecut un an.

Vestea i-a răvăşit pe toţi cei care l-au cunoscut. „E o tragedie, un necaz foarte mare. Atât de mult a lucrat la căsuţa Mariei, necondiţionat. Nu-mi vine să cred că a murit. A fost un suflet atât de generos şi de bun. Suntem răvăşiţi toţi cei care l-am cunoscut. Nu am cuvinte să îi aduc un ultim omagiu. Pur şi simplu a dăruit cu atât de multă dragoste şi generozitate timpul şi puterea sa pentru căsuţa Mariei. Dumnezeu să îl odihnească în pace. Ne rugăm pentru mama lui care nu şi-a revenit nici acum după moartea celuilalt copil. E o tragedie”, a spus Iulia Dragu, preşedintele Asociaţiei Mereu Împreună.

Vă reamintim că o mamă singură şi fiica ei din Ciceu Corabia vor avea, în curând o căsuţă nouă la marginea satului şi asta datorită implicării unor oameni cu suflet mare care nu au putut îndura să vadă mizeria în care trăiau cele două. Părăsită de tatăl natural, Lucreţia Mirela Vaida, mama Mariei, o fetiţă de şapte ani, s-a străduit să-i ofere un trai decent, dar, întrucât e boalnavă şi nu are alt venit decât pensia şi alocaţia fetiţei de 84 de lei nu şi-a permis nici măcar să repare casa în care locuiesc.

În condiţii demne de Evul Mediu a găsit-o în luna aprilie a acestui an Iulia Ionela Dragu, preşedintele Asociaţiei „Mereu împreună”. Chiar din căsuţa dărăpănată, ea a transmis următorul mesaj: „Acest copil merge opt kilometri până la şcoală. Are numai FB în carnetul învelit cu hârtie. Alexandru Verdeş a venit din Franţa, i-a donat o bicicletă şi a promis că va reconstrui cu mâinile lui camera Mariei, dar avem nevoie de materiale de construcţie. Haideţi să reconstruim camera unui copil căruia îi strălucesc ochii, care merge la şcoală opt kilometri. E o cameră posomorâtă, ca o zi ploioasă, dar, după orice zi ploioasă iese soarele, iar soarele suntem noi, cei care vom întinde o mână de ajutor Mariei. Dar din dar se face rai. De fiecare dată când Mihaela Săliştean pune un anunţ pe internet, săriţi cu zecile să o susţineţi: haideţi să o susţinem şi de data aceasta, să fim noi cei care putem oferi o oază de linişte acestui copil minunat. Aş vrea să văd un birou la care ea poate să îşi facă temele, o mobilă pentru Maria, un geam prin care să intre soarele şi să fie bucurie şi în casa lor”, a transmis Iulia Ionela Dragu printr-un mesaj video postat în data de 24 aprilie a.c. pe grupul „Dar din dar se face rai – Beclean”.

Printre cei care au răspuns prezent s-a numărat şi Bogdan Mocodean. Absenţa lui va crea un gol imens în sufletele tuturor. Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  1. Gânditorul de la Hamangia

    Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică, iar familiei sale să-i potolească durerea pricinuită de această pierdere, având încredere în evanghelie – în ştirea cea bună, că viaţa pe pământ s-a terminat, dar îi vor regăsi pe cei doi fii, acolo unde Isus Cristos, prin jertfa unică şi irepetabilă ne-a creat posibilitatea de a deveni cetăţeni în Împărăţia lui Dumnezeu şi ne-a pregătit o casă în care să treăim veşnic. Amin.

    (12)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.