Steagul Unirii, purtat de bistriţeanul Antal Francisc, a ajuns în Bucovina

Holistic

Bistriţeanul Antal Francisc, pornit pe jos să ducă steagul judeţului şi al României la Chişinău, a trecut din Transilvania în Bucovina după o zi de la plecarea în călătorie. Potrivit profesorului Florin I. Bojor, marţi, Antal Francisc a pornit de la intrarea în Prundu Bârgăului spre Moldova.

Temerarul a străbătut pe jos localităţile Tiha Bârgăului, Tureac, Mureşenii Bârgăului, Piatra Fântânele, după care a intrat în judeţul Suceava şi a mers prin Căsoi, Poiana Stampei, Prăleni, până la Podu Coşnei.

„În ciuda vremii nefavorabile, a oboselii după atâţia kilometri parcurşi şi a vârstei domnului Antal Francisc (64 de ani), temerarul bistriţean se pregăteşte pentru a treia zi de mers pe jos cu steagul în mână. Traseul de miercuri, 14 martie este: Podu Coşnei, Dealu Floreni, Dorna Candrenilor, Roşu, Vatra Dornei, Argestru, Iacobeni, Mestecăniş, Valea Putnei (39 km). Pe drum multă lume s-a arătat bucuroasă de iniţiativa civică unionistă de a duce steagul unirii pe jos urându-i mult succes curajosului bistriţean”, a notat pe blogul său prof. Florin I. Bojor.

Vasile Man, unul dintre susţinătorii Marşului cu Steagul Unirii este de părere, că: „Este de apreciat că Antal Francisc, pe jumătate etnic maghiar a reușit să facă gesturi mărețe, atât legat de protestele împotriva corupților din politică și a atacurilor la Justiție, cât și legat de Sărbătorirea a 100 ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Dacă gestul simbolic a lui Antal va fi urmat de către noi toți, incluzându-i și pe cetățenii moldoveni, cu siguranță visul nostru va fi realizat.”

Să sperăm că mâine, pe traseul până la Valea Putnei, bucovinenii se vor ambiţiona să reformuleze celebra cântare despre Bucovina, în varianta: „Bucovină, plai cu flori/Să-ţi trimiţi a tăi feciori/Nu departe-n altă ţară, Ci la Chişinău să ceară: UNIREA!”, a notat prof. Florin I. Bojor

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Onor la tricolor

  Salutări, Francisc Antal,
  Stegar mândru, vertical.
  Din Bistrița, cu tot dragul,
  Maghiarul înalță steagul!

  (2)
  • Sepsiszentgyörgy

   La Sfântu-Gheorghe o să-l ducă Ovidiu Crețu în persoană că nu-i așa departe pe jos. Bistrițenii ar avea două câștiguri: 1. Primarul lor ar mai pierde ceva din burtă. 2. Bistrița avea încă un cetățean de onoare, pe lângă Francisc Antal.

   (17)
 2. Ovidele

  „Este de apreciat că Antal Francisc, pe jumătate etnic maghiar a reușit să facă gesturi mărețe, atât legat de protestele împotriva corupților din politică și a atacurilor la Justiție, cât și legat de Sărbătorirea a 100 ani de la înfăptuirea Marii Uniri. Dacă gestul simbolic a lui Antal va fi urmat de către noi toți…” Adică și de Ovidele și de gașca lui de pesedei de la Bistrița. Păi au ăștia vreo legătură cu țara în afară de faptul că numai o căpușează?

  (3)
 3. Andres

  Zici că sunteti nebuni, pt ce sa l faci cetatean de onoare?? Pt ca duce un steag in spate nush cati km , e mare nationalist ? Pur si simplu nu are ocupatie omul si ii place sa faca miscare, pt asta merita un premiu sau ce?? Wff people

  (-6)
  • Cetățean de onoare pe viață

   A suflat aici o boare,
   Tocmai de la Videle:
   Cetățeanul de onoare
   E doar Creț Ovidele.

   (14)
 4. Drăgniții de bistrițeni

  Mai este un pic și drăgniții de bistrițeni ar fi în stare să-l bage pe Francisc Antal la pușcărie pe motivul că maghiarul defăimează România în lume.

  (2)
 5. Balan Marius -ecologist PV

  Cata diferenta de calitate umana intre ANTAL FRANCISC si cei doi mormoloci comentatori. Nimic in plus de spus . Drum bun draga bistritene !

  (13)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.