Simionca vrea coalizarea dreptei bistrițene: Să facem un prim pas. Este singura șansă de a câștiga lupta

Holistic

Liderul PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, a declarat că a făcut o interpelare către Ministerul Mediului în privința proiectului municipalității de modernizare a Pieței Centrale:

”Am vrut să vedem care este realitatea, care sunt pașii pe care trebuie să-i facem în continuare pentru a salva arborii, vegetația de la tăiere. Acea minciună că se va replanta este doar ceață și praf în ochii bistrițenilor. Am început discuțiile cu partidele de pe dreapta politicii bistrițene, pentru că trebuie să dăm un mesaj de unitate și de coalizare a forțelor, cel puțin în această speță sau să începem cu această speță. Divizați nu putem să ne batem cu PSD. Săptămâna viitoare voi participa la o întâlnire cu lideri PNL, USR, PER, PV, cu grupuri de inițiativă ale cetățenilor. Trebuie să ne coalizăm forțele și să vedem cum putem salva spațiul verde din centrul Bistriței. Nu sunt Mafalda să am toate răspunsurile, de aceea ne întâlnim. Nu lăsăm pe nimeni în afara ecuației, noi trebuie să ne direcționăm toate forțele cel puțin spre acest proiect. Nu suntem împotriva modernizării orașului, dar la noi în oraș nu se prea vede, se povestește mult și nu se face nimic. Ei vor să defrișeze și să pună pavele ca pe Șincai, să nu poți trage un troller după tine”.

El a afirmat într-o conferință de presă că ”era nevoie să înceapă discuțiile de unificare a dreptei, cel puțin la nivel local. Cu toții suntem conștienți că nu ne putem bate cu PSD dacă suntem divizați. Singura șansă de a câștiga o luptă împotriva PSD este de a unifica dreapta, la nivel local dar și la nivel național. Să lăsăm orgoliile politice deoparte. Nu mai avem timp să vedem care de pe dreapta este mai bun. Asta se vede în sondaje, noi trebuie să vedem ce facem pentru bistrițeni”.

Chestionat cu privire la posibilitatea ca dreapta să aibă un candidat unic la viitoarele alegeri locale, Ionuț Simionca a răspuns: ”Mai sunt doi ani până atunci, bistrițenii au o grămadă de probleme. Până atunci se pot întâmpla multe. Noi vrem să rezolvăm mai întâi această problemă (n.r. – Piața Centrală), apoi vedem pas cu pas unde merg discuțiile. Dar concluzia mea este una singură: unica șansă – coalizarea dreptei”.

Parlamentarul PMP a menționat că va continua strângerea de semnături pentru susținerea proiectului de lege privind alegerea primarului în două tururi. ”S-au strâns la nivel național 500.000 de semnături, vrem să ne atingem obiectivul de 1 milion. Cred că și PNL și USR vor susține această inițiativă. Nu poți să ai un primar care câștigă cu 16% alegerile la Bistrița”.

Google Ads

Comentarii

 1. Tanase Alina

  Ii simpatic Simionca si se vede ca ar vrea sa faca dar e slab, nu are forta. Dupa 3 ani in Parlament nu se vede nimic facut de el

  (0)
 2. pentru Tanase alina

  Mereu te bagi in seama marea psd-ista.
  Pleaca la culcare ca nu mai ptostiti pe nimeni cu toate cartierele de case, santierele si alte promisiuni pana in 20-20.

  (0)
 3. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

  Deputatul IONUT SIMIONCA este OMUL cu calitati certe de politician care isi merita cu prisosinta fotoliul de ales. Felicitari si tinem aproape !

  (0)
 4. ecologistul

  Alina…. du-te la tocana, lasa politica la cei curati sa o faca. Apropoo….vezi ca e cam gros praful pe la pesedeu.

  (0)
 5. pentru Alinuta

  Lasa domnule ecologist, Tansde Alina isi face treaba pentru care este rasplatita de psd, adica este de serviciu si mereu se baga in seama cand este atacat psd-ul sau Mniculaie, cred ca banuiti cine este Alinuta.?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.