Simionca (PMP): Și Vitalia și ADI Deșeuri sunt vinovate. Să se facă anchetă

Holistic

Partidul Mişcarea Populară, organizaţia Bistriţa-Năsăud, ”a aflat cu stupoare” de faptul că Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri BN a aprobat cererea operatorului unic din sistemul de management al deşeurilor, SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, de modificare a tarifelor aferente Serviciului Public de Salubrizare din județul Bistrița-Năsăud, respectiv activitatea de precolectare, colectare, transport și transfer al deșeurilor municipale, inclusiv a deșeurilor toxice periculoase din deșeurile menajere, cu excepția celor cu regim special, se arată într-un comunicat al PMP.

”Creşterea tarifelor de salubrizare este o nouă dovadă că existenţa unui singur operator în această activitate vitală a fost o decizie cât se poate de proastă şi injustă, având consecinţe cât se poate de neproductive pentru toţi locuitorii judeţului Bistriţa-Năsăud”, a menționat PMP.

”Mă miră faptul că în urmă cu doi ani şefii de la Consiliul Judeţean lăudau şi ridicau în slăvi firma Vitalia şi tarifele mici cu care respectiva firmă a câştigat licitaţiile, iar acum noile tarife solicitate sunt, de fapt, mai mari decât cele cu care a intrat în licitaţie firma bistriţeană de salubritate SC Urbana SA, respectiv 5,59 de lei vs 6,82 lei/pers./lună (TVA inclus) cerut de Vitalia. Este un prim motiv să pun o întrebare: cum a câştigat Vitalia licitaţia pentru asigurarea acestor servicii?”, întreabă preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca.

El spune că partidul pe care îl reprezintă cere organelor şi tuturor instituţiilor abilitate demararea unei anchete care să stabilească corectitudinea respectivei licitaţii. ”Observ că cei de la Vitalia se tot plâng de faptul că nu pot rezolva toate problemele legate de derularea activităţiilor prevăzute în contract, aruncând vina pe unele cifre iniţiale, prevăzute la debutul sistemului de management, dar eu cred că de ceea ce se întâmplă în prezent sunt vinovați atât managementul defectuos al firmei Vitalia cât și ADI Deșeuri, cărora nu le pasa de cetățenii județului nostru și își urmăresc doar interesul propriu”, a afirmat Ionuț Simionca.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. paul

  Nu de ancheta e nevoie acum la doi ani dupa ce Consiliul Judeţean a incheiat contract SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA, ci mai degraba de o analiza temeinica urmata de masuri in urma carora Sistemul de management integrat al deseurilor solide in judeţul Bistriţa Năsăud sa devina functional. Un accent trebuie pus pe calitatea serviciilor de salubritate incat sa dispara mizeria din jurul pubelelor semiingropate care in prezent asfixiaza orasul.

  (0)
  • zorro

   Paul, n-ai înțeles nimic!!! Este momentul super oportun ca sa-ti faci publicitate ție ca așa-zis om politic! ATAT!!!
   Din acest motiv se folosesc cuvinte dure, radicale… sa impresionezi gloata :-p (așa-zisul electorat).
   Nu interesează pe nimeni realitatea și bunul mers al lucrurilor – a sesizat băiatul oportunitatea de a ieși în presa și s-a gândit sa nu o rateze!!! :)) atât și nimic mai mult! Politruci egal farisei fatarnici!!!

   (0)
 2. ilie

  Firma Vitalia susţine că foarte multi cetateni si peste 1000 de agenti economici din judeţ refuză să semneze contracte pentru ridicarea gunoiului pe care îl aruncă pe unde apuca, fara ca reprezentantii de la Garda de Mediu sa aplice sanctiuni conform legii. Au fost descoperite maşini si atelaje care aruncă gunoaiele pe malurile râurilor, însă măsurile întârzie să apară.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.