Semnal de alarmă. Restricţiile de pe strada Sigmirului împing firmele spre faliment

Holistic
Administratorul SC Alex Dora Lux Com SRL a informat Consiliul Local Bistriţa că, din cauza închiderii pasajului denivelat peste calea ferată din strada Sigmirului pentru lucrări de modernizare a drumului, vânzările firmei care deţine o benzinărie în zonă au scăzut cu 60% şi că perspectiva falimentului este cât se poate de reală.

Administratorul firmei SC Alex Dora Lux Com SRL a trimis o adresă Consiliului Local Bistriţa prin care solicită să i se spună cât timp nu se va circula pe pasarela peste calea ferată de pe strada Sigmirului, deoarece după interzicerea circulaţiei auto pentru lucrări de reabilitare a drumului vânzările societăţii au scăzut cu 60%, lucru care duce la întârzieri de plată către furnizori. El a anexat în cerea respectivă şi rapoartele de vânzări.

Alexandru Găină spune că firma nu a fost informată cu privire la perioada clară în care traficul este închis total, motiv pentru care nu s-a putut face un plan de afaceri şi nu a avut timpul necesar să discute cu banca despre reeşalonarea creditelor. ”Situaţia este deosebit este deosebit de gravă pentru firma noastră. Dacă situaţia nu se schimbă, perspectiva falimentului este cât se poate de reală. Suntem contribuabili oneşti, cu plăţile la zi, Primăria Bistriţa a încasat echivalentul a circa 8.000 de euro anual”, trage acesta un semnal de alarmă, solicitând totodată deschiderea unei benzi de circulaţie: ”Ne-aţi trimis o adresă în 14 mai 2012 prin care ne anunţaţi că între 20 august 2012 şi 20 iunie 2013 pasarela se va bloca, fără a preciza cu certitudine perioada, iar domnul primar a declarat în mass-media în 20 august că se va putea circula restricţionat pe o singură bandă”.

În cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local se va face o informare cu privire la acest caz, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei precizând că pasajul a fost închis, pentru siguranţa traficului şi evitarea unor accidente, pentru o perioadă de aproximativ 4 luni: ”Pentru a finaliza lucrările în cel mai scurt timp posibil, executantul lucrează zilnic cu program prelungit, precum şi sâmbăta şi duminica. Accesul la societăţile riverane străzii Sigmirului nu este restricţionat, fiind accesibile rute ocolitoare din str. Industriilor, str. Compozitorilor, str. George Enescu, str. Drumul Cetăţii”.

Începând din 26 martie, traficul auto a fost restricţionat pe strada Sigmirului, tronsonul pasajului denivelat peste calea ferată, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare a carosabilului. Pasajul rutier va fi modernizat, vor fi refăcute carosabilul şi trotuarele, totul în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de trei milioane de euro.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. gopo

    poi na.. USL-ul se ocupa de mere de plastic, taiat panglici pe la biserici, si vise cu avioane… Lasa drumurile si ce au promis ei in campanie… Au promis drumuri si primim mere de plastic :)) Radu moldovan se plimba pe la sfintiri cu andreicut, mai ceva ca in campania electorala, si primarul doarme in papuci de un an de zile

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.