Ce sancțiuni au dat polițiștii rutieri în zonele trecerilor de cale ferată

Polițiștii bistrițeni au desfășurat acțiuni pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație privind trecerea la nivel cu cale ferată.

Polițiștii structurilor rutiere împreună cu cei de la transporturi au organizat și desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din județul Bistrița-Năsăud.

Cu această ocazie, 23 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, Biroului Rutier și formațiunilor rutiere orășenești au desfășurat controale privind respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație ce se impun în aceste zone.

Astfel, polițiștii au aplicat 54 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost reținute opt permise de conducere, trei dintre acestea fiind pentru încălcarea legislației în vigoare privind trecerea la nivel cu cale ferată.

Polițiștii vă recomandă să respectați regulile de circulație și să manifestați o atenție sporită atunci când sunteți participanți la traficul rutier. Nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația autovehiculelor la intersecția cu cale ferată are ca urmare sancționarea contravențională a conducătorului auto cu 9-20 puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Dovada se eliberează fără drept de circulație.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.