Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă, în arest la domiciliu. Ovidiu Mureşan, tot după gratii

Holistic
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis să le permită foştilor şefi de poliţie Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă să-şi petreacă următoarea perioadă în arest la domiciliu, în timp ce Ioan Ovidiu Mureşan rămâne în arest preventiv. Sentinţa este definitivă şi va fi pusă în aplicare imediat, cei doi urmând să ajungă acasă.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis contestaţia formulată de D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale nr. 75/F/13.05.2015 a Tribunalului Maramureş în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Ioan Ovidiu Mureşan şi pe cale de consecinţă menţine măsura arestării preventive luată faţă acest inculpat.

Totodată, ei au respins ca nefondată contestaţia formulată de DNA Cluj împotriva aceleiaşi încheierii penale în ceea ce îi priveşte pe inculpaţii Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă, menţinând faţă de aceştia toate dispoziţiile încheierii penale atacate. Este vorba de încheierea nr. 75/F din 13.05.2015 în care Tribunalul Maramureş a dispus să înlocuiască măsura arestării preventive luată faţă de toţi trei inculpaţii cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii.

În 16 februarie, Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a foştilor şefi ai IPJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Mureşan, Poliţiei Rutiere, Roberto Hasnăş, şi Poliţei Năsăud, Leon Cloşcă, acuzaţi de abuz în serviciu. Cei trei se aflau în arest preventiv din data de 25 noiembrie 2014. În acest dosar au mai fost trimise în judecată patru persoane, în stare de libertate. Aici rechizitoriul DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş.

Ioan Ovidiu Mureşan este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată (11 acte materiale), instigare la abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la uz de fals, în forma participaţiei improprii. Roberto Hasnăş a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în formă continuată (40 acte materiale) şi instigare la abuz în serviciu, iar Leon Cloşcă va trebui să răspundă în faţa magistraţilor pentru acuzaţiile de abuz în serviciu, în formă continuată (18 acte materiale), efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Magistraţii din Maramureş îi mai judecă pe Paul Cârcu, specialist la RAR – Reprezentanţa Bistriţa-Năsăud, pentru abuz în serviciu, pe Viorel Sângeorzan (zis Polo) pentru instigare la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură, instigare la fals în declaraţii, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, Mircea Manciu, agent şef principal de poliţie în cadrul Poliţiei oraşului Năsăud, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi pe Florin Bîgiu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, în formă continuată.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Adrian

    Muresan inca nu a terminat de turnat . El are mai multe informatii decat ceilalti doi . Sa vedeti arestari vanatoresti cand termina Muresan cu datul in gat .

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.