Cum a regăsit Băile Figa o turistă din Cluj. Puncte tari şi puncte slabe în noul sezon estival (FOTO)

Transmixt

O turistă din Cluj, care a revenit la Băile Figa după câţiva ani, descrie pentru alte persoane interesate să găsească locuri de petrecere a timpului liber sau a vacanţei cum a regăsit staţiunea de lângă Beclean la circa 4 ani de când a fost prima oară, menţionând atât aspecte pozitive, cât şi negative.

Pe site-ul amfostacolo.ro, tânăra de 35 de ani din Cluj povesteşte că a revenit Băile Figa după 3-4 ani de când nu a mai fost. „Am fost plăcut impresionată de schimbările făcute: încă un bazin cu apă dulce în plus, foarte mare și varietatea de chioșcuri de unde să cumperi mâncare față de ce era acum câțiva ani. Găsești diverse meniuri, sandwichuri, covrigi, înghețată, fructe, plăcinte, etc… Înainte de intrare, multe standuri cu articole de plajă, multe unități de cazare, loc de parcare gratuit și suficient, pe câmp”.

Turista relatează că era cât pe ce să nu mai meargă fiindcă auzise diverse zvonuri potrivit cărora apa din bazine e rece în aceste zile capricioase de vară. „Nu a fost așa. Având în vedere că afară a fost nu caniculă, ci doar 26 grade, apa sărată a fost chiar călduță, iar cea dulce acceptabilă. Deşi a fost foarte multă lume, nu e înghesuială, fiind mult spațiu. La ora 10 mai erau destule șezlonguri libere și nu se mai taxează. Intrarea e 15 lei pentru adulți și copii peste 7 ani și 10 lei separat pentru tobogane. Pe scurt, aici găsiți două bazine cu apa sărată, două cu apă dulce, plus râul leneș (cam puțini colaci disponibili), unde este și un tobogan, și încă trei tobogane mari. Apoi, băile cu nămol, loc de joacă pentru copii, diverse terenuri de joacă. La bazinul interior nu am fost (se plătește separat), saună, loc de făcut grătare, foișor, terase. Multe șezlonguri și umbrele imense, amplasate pe iarbă, nisip sau beton”.

Tânăra a menţionat şi câteva lucruri care nu i-au plăcut la Băile Figa: „Ca minus, nu este o piscinuţă cu apă foarte mică pentru copii decât la intrarea în bazinul sărat, dar e mărișoară apa și defecte scândurile pe care calci. La toaleta principală e o coadă imensă, s-au făcut altele lângă tobogane, dar tot în cele principale e aglomeraţie mare”.

Aproape 70% dintre utilizatorii acestui site recomandă Băile Figa şi altor turişti.

La deschiderea noului sezon de la Băile Figa, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a spus: „Am avut câteva lucruri care nu ne plăceau nici nouă, dar am reuşit acum să le aducem la nivelul aşteptărilor turiştilor. Toate locaţiile de făcut baie, mă refer la apă sărată, nămol, apă dulce, sunt la standarde, curate, limpezi. Avem o experienţă care îşi spune cuvântul. Sunt mai multe şezlonguri şi toate sunt gratuite. În fiecare an achiziţionăm circa 300 de şezlonguri, aşa încât am ajuns să avem acum 2000. În afară de week-end, fiecare turist are un şezlong. În week-end, dacă sunt peste 3000 sau peste 5000, nu chiar fiecare turist are un şezlong”.

Noi am făcut acest parc balnear pentru omul de rând. Vrem să vină întreaga familie la preţuri rezonabile. Mă refer atât la oamenii din împrejurimi, cât şi din alte părţi. Să meargă şi în altă parte, dar să facă o comparaţie foarte atentă pentru buzunarul şi satisfacţia lor. Nu este perfect nicăieri, nici măcar la Băile Figa, dar o să vadă că, în comparaţie cu locaţii lăsate de izbelişte, care nu au un administrator de forţă, activ, noi avem aici oameni care pun suflet şi vor vedea diferenţa”, a spus Nicolae Moldovan.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Dana

  Minus e si faptul că trebuie să dai 10 lei să intri inauntru să te speli cu apa caldă pentru că cea de afară e rece ca gheața..

  (4)
 2. Turist

  MINUSURI…..calitatea produselor la unele chioșcuri lasa de dorit si anume cartofii prăjiți seci si aproape reci aripioarele picante imposibil de mâncat zici ca mănânci ardei iute preparatele sunt de gen metro as fi dorit să găsesc un mititel proaspăt la grătar pe cărbune nu pe plite electrice s-au pe gaz ciorbele au fost aproape reci si nu exista o diferenta intre ce-a de pui si ce-a de burta ,păcat asa e in locurile unde este aglomerație se vinde ori ce iar calitatea produselor scade in rest zic ca e ok o nota 7 din 10 De apreciat intreaga investitie peransamblu se poate pune un accent mai mare pe curatenie dar asta e vina unor consumatori care nu respectă normele de bun simt aruncând ambalaje mucuri de țigară pe unde le vine bine……referitor la salvamari sunt prea tineri și lipsiți de experienta cred eu ….nu poti lasa siguranța oamenilor pe mana unor copii. Apreciez investiția si sper ca zona sa se dezvolte in continuare mult succes.

  (9)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.