Referendum 6-7 octombrie: Cine sunt președinții secțiilor de votare în Bistrița-Năsăud

Holistic

ACTUALIZARE Referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei se va desfășura pe parcursul a două zile, sâmbătă 6 şi duminică 7 octombrie între orele 7.00 – 21.00.

Înlocuiri de președinți de secții de votare:

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, iar la aceasta alegătorii trebuie să răspundă cu „Da” sau „Nu”. “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se spune în modificarea art. 48 alin. (1) din Constituţia României, aprobată de Parlament.

În urma tragerii la sorţi, președinte al Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Bistrița-Năsăud a fost desemnat judecătorul Alexandru Petrișor.

Președinții celor 313 secții de votare din Bistrița-Năsăud, inițial:

Conform AEP, la data de 24 septembrie 2018, numărul total al alegătorilor cu domiciliul sau reședința în România înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 7 octombrie 2018, este de 18.285.426, din care 16.784.990 sunt posesori de carte de identitate. Pentru ca rezultatul referendumului să fie validat, la urne trebuie să se prezinte cel puţin 30% dintre alegători. 

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Întrebări pentru popii bistrițeni

  De ce nu declanșați un referendum pentru impozitarea bisericilor? Familiile tradiționale ar vota da, cu toată credința.

  (0)
  • Fără întrebări

   Într-adevăr, nici elevii la ora de religie nu pun întrebări așa de tâmpite ca acestea. De fapt nu mai pun nicio întrebare. Înțelepciune, drepți!

   (0)
 2. Întrebări pentru popii bistrițeni

  De ce într-o biserică ortodoxă din Prahova popii au părăsit locul slujirii lui Dumnezeu și l-au predat politicienilor zilei? De ce popii s-au mutat pe scaune pentru a lua notițe ca la predica de la Partid? Cine să se mai încreadă în popi?

  (0)
 3. Întrebări pentru popii bistrițeni

  „Nu este oare scris: Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, pentru toate neamurile? Voi însă ați făcut din ea peșteră de tâlhari” (Marcu 11, 15-17)

  (0)
 4. Ganditorul

  „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” Care LEGE ? Ca sunt multe….sau le revizuiesc pe toate din Constitutie…(nici vorba de definirea familiei in aceasta intrebare).Parerea mea , daca votez le dau dreptul sa faca ce vor cu Constitutia …

  (0)
  • Crestin

   Exista o lege a referendumului care spune cum trebuie sa die pusa intrebarea, ori penteu ce ar fi un referendum intrebarea e aceasi, ea are la baza legea care s-a votat in parlament si s-a publicat in Monitorul oficial si acolo favce referire la Articol si cum e propus sa se schimbe, acolo e foarte clar, deci NU se poate sa votezi altceva si oricum ar fi nul daca s-ar mai vota altceva

   (0)
 5. De ce trebuie boicotat referendumul

  1. Pentru că părerea voastră – oricare ar fi aceea – nu contează. Dovada o aveți chiar de la ultimul referendum organizat. A ținut seama, cineva, până acuma, de acel rezultat? Nici vorbă.
  2. Cei care trag sforile în România – și vedeți că le trag, nu glumă – doresc să verifice pe câți proști pot conta ei la viitoarele lor alegeri. Haideți să le facem de data asta o surpriză, să le-o tragem și noi măcar odată. Merită pe deplin.

  (0)
  • Crestin

   Gresit, ultimul referendum a fost CONSULTATIV, nu s-a votat in parlamemt dupa care sa fie votat la referendum, sunt doua lucruri total diferite

   (0)
 6. Ortodox

  Mă intrebatorule tu după cum bag sama esti sectant,dacă marii majoritati îi convine asa tu ce pui atâtea întrebări? Să sti ca unii oameni vorbesc din experiență,altii din experiență tac, tu de ce nu taci?

  (0)
  • Ganditorul

   Mai “ortodox-ule” care esti ortodox….”mai marii tai” preaspalati si prea(ne)curati iti arata experienta lor (vezi pomohaci si alte ex) – referitor la referendum . Acum…daca stai bine si iti misti neuronii chiar este O VERIFICARE NATIONALA ….pe câti ORTODOXI (ca tine ) pot conta la viitoarele alegeri! Ai prin ideea preafericitule ortodox care te bati cu pumni in piept?

   (0)
  • De ce pun întrebări

   Numai proștii și pravoslavnicii becisnici nu mai întreabă nimic la Bistrița.

   (0)
 7. Un DA ! împotriva SRI și împotriva lui Soroș.

  Tema referendumului mă lasă rece, dar dacă văd că propaganda SRI și #rezist vor să boicoteze, acesta e un motiv serios să merg și să votez DA !

  (0)
 8. De ce rezist. De ce Soros

  Soros este pentru o societate deschisă, nu pentru minți încuiate, nu pentru spălați pe creier, nu pentru o societate controlată de mereu de niște becisnici intoleranți. De acea eu pot să rezist. De acea sunt azi de partea lui Soros.

  (0)
  • Corector

   Soros este pentru o societate deschisă, nu pentru minți încuiate, nu pentru spălați pe creier, nu pentru o societate controlată mereu de niște becisnici intoleranți. De aceea pot să rezist. De aceea sunt azi de partea lui Soros.

   (0)
 9. Bistriteanul

  Ce faceti, saracilor? Tot 3h30 de la Bistrita la Cluj cu trenu ? Tot 8h pana la Bucuresti cu masina ? Tot fara autostrazi? Tot asteptati cu lunile pentru consultatii medicale cand voi platiti lunar sute de lei la sanatate? Tot bagati bancnota la popa pe la spate cand e vreo nunta sau inmormantare pe langa ce platiti in mod oficial? Va rog sa raspundeti la aceste intrebari, mie, fratelui vostru ortodox, care asteapta de vreo 20 de ani solutii pentru probleme mentionate anterior.

  (0)
  • Crestin

   Ce legatura are una cu alta, cand o sa fie vot pentru asa ceva optam pentru cei care le pot indeplinii, acum se voteaza pentru viata spirituala a tarii, daca ne intereseaza, pe mine unul da deoarece: „2 Cronici 7:14 Dacă poporul peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, dacă se va întoarce de la căile lui cele rele, atunci voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatele şi îi voi vindeca ţara.”

   (0)
 10. Borgo Kaliman

  E atat de „deschisa” societatea lui Soros incat statul Israel il repudiaza!Asta se intampla la ei numai in situatii foarte grave.Un evreu se poate bizui pe alt evreu indiferent de convingerile pe care le are celalalt!Soros a ruinat o gramada de investitori,se amesteca in politica tarilor vulnerabile,sprijina cu sute de milioane de dolari sute de ONG uri cu agenda sexoneomarxista.A devalizat Banca Angliei cu un miliard de lire iar birocratii din turnul de fildes de la Bruxelles il primesc ca pe un pasa!{A avut Brexitul niscaiva motivatii!)

  (0)
 11. cc

  Radu Umbres, unul dintre cei mai calificați antropologi în România a explicat perfect de ce unii votează automat fără să-și pună întrebări.

  https://www.astazi.ro/stiri/stire-refrendumul-pentru-familie-intre-rahat-si-refuz-de-cunoastere-257706420.html

  Ciocolata belgiană de calitate prezentată vizual sub forma unui câcat e genială ca și imagine, e vorba de a judeca o problemă(chiar de societate) între aparențe dezgustătoare(sau seducătoare)- și a fi informat. Creierul nu face diferența în primă instanță, era o adaptare automată în a elimina statistic pericole, la fel cum percepem datorită simțurilor doar o parte a realității și informației din jurul nostru, atât putem procesa. Cu alte cuvinte are loc o simplificare enormă, iar ceea ce percepem nu reflectă realitatea. Un câine simte un miros până la 6 m adâncime de aceea sunt folosiți pt detectarea minelor, un vultur vede în mici detalii prada, o bufniță vede ceea ce nu putem vedea noaptea, etc.

  Forma bate conținutul în societățile cu capital de cunoaștere foarte mic.

  Faptul că s-a decis un referendum în 2 zile(ca să adapteze orarul oamenilor…nici măcar la vot nu se procedează așa) faptul că Biserica a intervenit, faptul că PNL și celelalte partide au îmbarcat arată că în spatele referendumului se află forțe mult mai importante, chiar din zona serviciilor secrete care consideră o miză importantă controlul social.
  Ceea ce este înfricoșător, prin perspectivă și esență sunt metode sovietice de a imagina controlul social și societatea, departe de pluralismul serviciilor de informații occidentale.
  E o problemă de valori și integrare în societatea europeeană.
  Dacă se continuă tărășenia respectivă, nici votarea unui parteneriat civil nu rezolvă problema de neîncredere tocmai deschisă între o apartenență fără echivoc la linia europeeană de concepere a societății și pendularea spre un vis rusesc autoritar.
  Oamenii care iau decizii nu sunt convinși de justețea abordării instituționale corecte a subiectelor de către Europa.
  Dăncilă a fost fugărită pe coridoare la propriu.
  Va fi luată acum la întrebări, cu un ton de indignare care va crește .
  Joacă la două capete, crezând că dacă ei vor vota Da, oricum Europa va spune Nu(deși a spus-o deja) și se vor spăla pe mâini în fața propriului electorat.
  E o dovadă de lașitate de asumare, de poziționare care poate consta scump, deoarece să spunem partidele europeene se vor găsi într-o poziție în care vor înceta să colaboreze de pe o bază de încredere reciprocă și vor suspecta și mai mult faptul că România ca și țară (și instituții) joacă un rol figurativ pe plan europeean fără a respecta reguli și fără a merge în direcția comună, doar vroind să beneficieze de avantajele comune.
  Chiar liderilor acelor țări le va fi din ce în ce mai greu să justifice ideea de Uniune Europeeană în fața propriului electorat cu mentalitate și cutume diferite, iar ascensiunea naționalismelor locale și refuzului ajutorului către țările mai slab dezvoltate economic va fi o realitate din ce în ce mai prezentă.
  De ce ar trebui alocate din buget UE, fonduri pentru infrastructură, programe de sprijinire a unor dictaturi religioase sau clase politice corupte??
  De ce germanul, francezul elvețianul ar trebui să plătească taxe pentru drumurile, și canalizarea lui Ion, care mai dă cu o beșină sfidător către cei care îi propun WC.
  Faptul că a ajuns Biserica un actor politic mai puternic decât toată clasa politică e o problemă majoră.

  (0)
  • Pentru cc

   Cî Cî dragule, E CLAR! Supa pho la plic de la Kaufland conține numai E-uri! Zic să încerci o „zamă de fasole” că e mai adevărată și mai sănătoasă și poate te ajută să judeci corect. Și cinstit ar fi, cînd dai kilometri de citate din rareș bogdan să pui ghilimele.

   (0)
 12. cc

  Pentru fofo-lețul de mai sus.
  Chiar crezi că impresionezi cu comentariile la supa Pho și E-uri de la Kaufland?
  Dle, de la cineva care mănâncă probabil mămăligă unsă cu cuțitul seara, nu mă interesează și nici nu mă impresionează; )
  Deja beșinile tale de la zama de fasole, au trecut atlanticul, contribuind la efectul de seră global și la cel din cortexul tău coleașă.
  Nu știu cine e Rareș Bogdan ,
  Iar dacă scriu îmi asum părerile și încerc să le argumentez.
  Matale doar încerci să jignești constant.
  Ok prima data se vroia ironic, acu ai devenit un papagal repetiv cu supă pho și e-uri la Kaufland.
  Dle îmi fac pomană cu tine cu o supă dacă tot visezi ceva exotic da stai culinar cuminte în banca ta fricos.
  Serios.
  Dacă vrei îți trimit rețete, poze și îți fac cu dedicație un site, să te saturi de setea-obsesia asta de supă pho printre rânduri și printre gânduri.
  Uite una originală,
  https://www.allrecipes.com/recipe/228443/authentic-pho/
  E drept e ceva mai complicată ca și o mămăligă la care te pricepi.
  Mai vorbim după.
  Hai pa.
  :):):)

  (0)
  • Moshe Dayan

   CC, eu cind mananc mamaliga prefer cu hummus.
   Hummus il intind pe felii de mamaliga cu briceagul meu Spyderco Endura, Full Flat Ground, din otel VG10 forjat in Seki-City, Japan.
   Recomand. Mamaliga cu hummus.
   Si votez DA la referendum.
   Recomand. Spyderco endura FFG, VG10.

   (0)
 13. borgo kaliman

  cc la cat pretinzi ca ai citit, nu se vede deloc din calitatea limbajului,caci conform propriilor d-tale concepte, cele doua ar trebui sa fie direct proportionale!!

  (0)
  • Cc

   Pot să cobor sau pot să urc la nivelul fiecăruia de adresare.
   Chiar nu e o problemă morală să răspund cu aceiaşi monedă.
   Sunt old fashion ,ochi pentru ochi ,dinte pentru dintre.
   PS
   Spre ciuda ta, cred că sunt jidan imperialist ce.complotează să fure copiii din Estul Europei- versiunea Kremlinului :))))

   (0)
  • Moshe Dayan

   Cc, dinte pentru dinte e bun.
   Cind aplici dinte pentru dinte trebui sa te asiguri:
   1. Ori ca esti in stare.In real world, pe orice straduta intunecata, din orice oras neprecizat, din orice tara neprecizata, pe neasteptatre, la orice ora neprecizata din noapte.
   2.Ori, daca nu esti in stare, sa te asiguri ca ai un dentist bun.
   Dinte pentru dinte nu e pentru oricine, Moshe Dayan spune .
   Si da, votez DA la referendum.

   (0)
  • Alan Dala

   CC, ce tot ai cu „aceiasi” si cu „aceeasi”? Interesant e ca nu ai retineri sa ii faci pe altii prosti si agramati.

   Noi nu mai vrem dinte pentru dinte, doar ai vazut ca noi, sutinatorii psd, am pierdut mult prea multi dinti in aceste batalii. La faza de ochi pentru ochi, acolo a pierdut numai Basescu. Asta ca sa mai si glumim un pic. :p

   (0)
  • cc

   Moshes Dayan
   (ce nume legendar)
   Cred că ai trecut pe la școala colonelul Erran Morad în persoană.
   Te-a format.
   Mănânci humus și repeți de două ori ca-n filmele cu James Bond propoziția să pari mai cool.
   ;)))
   Chiar nu mă impresionează gadgeturile.

   (0)
 14. Leah

  @Moshe
  למי יש את החומוס הכי טוב בארץ?
  Cel mai bun hummus gasesti la Orion, pe Herzliya la Haifa 🙂
  Bete’avon !
  Si eu votez da la referendum.
  L’chaim , pupici 🙂

  (0)
 15. Silverstein Goldenberg

  Shalom!
  Putem vorbi linistiti, goimii nu inteleg nimic. Eu m-am intors sa-mi intabulez niste cladiri. Cred ca mai pun mana si pe niste actiuni. Ii acuz de antisemitism si se scapa pe ei de frica, mi-ar da si pe ma-sa. Da’ va dau o mana de ajutor si cu referendumul. In cel mai scurt timp vreau sa-i vad pe toti goimii astia homosexuali. By way of deception thou shalt do war!
  A propos, maine trec pe la voi sa va reinnoiesc contractele cu Mossad.
  Tob shebbe goyim harog !

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.