Recunoașteri aeriene Bistrița – Munții Călimani. Salvatorii, în misiune de antrenament

Holistic

(FOTO) Un echipaj al Unității Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca a asigurat cu un elicopter tip MI-17 sprijin aerian Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistriţa-Năsăud pentru executarea unor misiuni de recunoaștere, pe ruta municipiul Bistrița – Munții Călimani, vf. Bistriciorul, pentru realizarea unor imagini de ansamblu asupra poziționării în teren a locațiilor prielnice aterizării, în raport cu relieful din zonă şi amplasarea structurilor operative în cazul misiunilor de căutare – salvare.

   

Astfel, misiunile au urmărit identificarea punctelor în care elicopterele pot ateriza în apropierea zonelor montane în care este nevoie de intervenția rapidă a echipajelor specializate. Recunoaşterile sunt necesare pentru a identifica cele mai rapide modalităţi de intervenţie pentru salvarea vieţilor omeneşti, în cazul unor situaţii de urgenţă generate de accidente montane.

   

Specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, alături de personal de la Salvamont și împreună cu echipajul Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca, s-au familiarizat cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi: exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție; exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau unui grup de persoane; exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.

Prin intermediul acestor misiuni de antrenament s-a dorit evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante, informează ISU BN.

Foto: ISU Bistrița

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Cotetul

    Mai zboara vechitura asta? Intr-o zi vom auzi ca a cazut si asta… noroc cu ceausescu, altfel nu mai aveati cu ce zbura

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.