Prof. dr. Ioan Gherghina: E absolut aberant să spui că nu există rujeola, că e creată tocmai de vaccin

Holistic

„Deja vorbim ca de un lucru obişnuit să ne moară copiii de rujeolă când acest lucru ar trebui să nu se întâmple fiindcă avem vaccinare pentru această boală. În plus, nu s-a potolit deloc, dimpotrivă s-a accentuat campania antivaccinare cu nişte afirmaţii aberante că rujeola nu există, că este creată tocmai de vaccin”, a spus prof. dr. Ioan Gherghina, specializat în Imunologie – Alergologie, aflat al Bistriţa la Seminarul „Medicină şi Teologie”.

„Foarte prost stau lucrurile în privinţa vaccinării. În România, vaccinarea antirujeolică nu s-a realizat, legea nu s-a finalizat şi s-a ajuns la circa 13.000 de îmbolnăviri şi 52 de decese. Deja vorbim ca de un lucru obişnuit să ne moară copiii de rujeolă când acest lucru ar trebui să nu se întâmple fiindcă avem vaccinare pentru această boală. În plus, nu s-a potolit deloc, dimpotrivă s-a accentuat campania antivaccinare cu nişte afirmaţii aberante că rujeola nu există, că este creată tocmai de vaccin. În perioada când se vaccina populaţia toată nu aveam asemenea fenomen. De ce acum, când o parte nu e vaccinată, se pot emite asemenea teorii? E absolut aberant să spui că nu există rujeola, iar ca argument este faptul că, din 1979 până în urmă cu 10 ani când vaccinarea era făcută sistematic, nu aveam decese în România din cauza rujeolei. Culmea, e o idee emisă de persoane fără studiiu medicale şi atunci întreb: cum putem lua în considerare asemenea idei?”, a spus prog. Gherghina.

În ce priveşte campania de vaccinare, el a spus că aceasta s-a „împiedicat” din cauza politicienilor. „Nu profesioniştii, ci decidenţii politici sunt vinovaţi de situaţia respectivă pentru că ei răspund de tot ce se întâmplă în ţară, inclusiv de situaţia sănătăţii publice. Alarma aproape că se defectează pentru că e trasă mereu prin decesele care apar. De gripă au murit peste 140 de pacienţi. E inadmisibil că nu avem nici vaccinare antigripală”, a spus medicul.

Cunoscută pentru lupta împotriva vaccinării, Olivia Steer a scris pe Facebook despre o decizie din 2017 a Curţii Supreme din Germania, care ar fi stabilit că „rujeola nu există”. Potrivit acesteia, decizia judecătorilor germani a dus la diminuarea ratei de vaccinare.

„După aproape cinci ani de luptă grea provaccinistă, prin eforturile comune ale tuturor miniştrilor sănătăţii, premierilor, medicilor cu ştate vechi de plată la producătorii de medicamente, bloggerilor cumpăraţi pe 5 lei, mass media, pe 10 lei, cât şi trollilor ce se gudură la o bere şi un mic, rata vaccinării împotriva rujeolei a ajuns sub 45%, la nivel de ţară! E vorba de acea boală ce se credea că ar fi provocată de un virus, dar a cărui existenţă nu a putut fi dovedită de nici un cercetător/biolog/virusolog/imunolog, în ciuda premiului de 100.000 euro pus în joc, de un biolog neamţ. Drept pentru care, în lipsa oricăror probe ştiinţifice, Curtea Supremă din Germania a decretat că „rujeola nu există”, iar ca vaccinarea s-a făcut din „motive sinistre”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

Campania anti-vaccinare a Oliviei Steer vine în contradicţie cu datele oficiale, care arată o creştere a numărului de cazuri de rujeolă.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 4 mai este 12.799, dintre care 52 de decese. În săptămâna 30.04. – 4.05.2018 au fost raportate încă 151 de cazuri nou confirmate în 18 judeţe şi în municipiul Bucureşti”, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  1. Rabinul

    Rujeola nu a fost creata de vaccin dar pana acum cativa ani nici nu se vaccinau copii pe banda rulanta ca sa se umple visteriile companiilor farmaceutice si a celor ca voi (medici, si politicieni stiti despre ce vorbesc nu are rost sa ne ascundem dupa deget)! Daca pana nu demult era considerata boala obligatorie (a copilariei) si aici intrau rujeola, rubeola si varicela acum brusc trebuie sa ne vaccinam. Sa ne vaccinam de ce? Ca vaccinati sa facem boala in forme mult mai grave decat nevaccinati???? Daca pot sa va dovedesc ca mai multi din cei decedati de fat erau vaccinati antirujeolic ce o sa mai spuneti? Ca de fapt au murit din cauza unor complicatii care nu au nici o legatura cu rujeola in sine dar ca de fapt cauza este tot rujeola pentru ca asa spuneti dvs. cu toate ca ei au fost vaccinati! Imi amintesc in anii 70 cand copii din camine si gradinite si scoli se imbolnaveau cu sutele ceea ce acum s-ar numi in termeni noi epidemie de rujeola si totusi nu murea nici unul! Acum cand medicina vezi doamne a avansat atat de mult mor ca nu sunt vaccinati si asta pentru ca dvs. o spuneti! Pacat ca nu spuneti in intalnirile cu reprezentantii farma cam cati bani ati luat asa ca stimulente ca sa vorbiti despre cat de necesara este vaccinarea impotriva unor boli ca cele enumerate mai sus! Domnule Gherghina o fi aberant sa spui ceea ce spune Olivia Steer dar mai mai aberant este sa spuneti ceea ce spuneti dvs.! Nu stiu daca Olivia Steer are studii medicale si daca tot ce face face de fapt din dorinta de a se face vizibia dar dvs. ce scuza aveti? Minciuna are picioare scurte domnule Gherghina!

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.