Ovidiu Creţu, încântat de calitatea lucrărilor la străzile din centrul Bistriţei

Holistic
Primarul Ovidiu Creţu a făcut marţi recepţia lucrărilor de execuţie realizate de SC Strabag în cadrul proiectului “Reabilitarea şi modernizarea străzilor din zona centrală a municipiului Bistriţa”, finanţat din bani europeni şi parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană.

”Este cea mai bună lucrare de reabilitare străzi în municipiu pe care eu le recepţionez de când sunt primar. Am mai făcut recepţii la străzile care au fost rehabilitate pe împrumutul făcut în 2007, circa 12 străzi le-am recepţionat eu pentru că s-au finalizat spre sfârşitul lui 2008, am mai făcut recepţii la străzi modernizate în 2010-2011, drumurile la Slătiniţa şi Ghinda, însă ca şi calitate a lucrării de departe asta este cea mai bună. Există o garanţie de 36 de luni în care tot ce strică executantul repară”, a spus Creţu.

Lucrările, care au început în luna martie, au durat opt luni, iar executantul lor a fost SC Strabag SRL din Bucureşti. Lucrările principale au constat în modernizarea străzilor şi trotuarelor din zona centrală a oraşului şi crearea de parcări în zonele: strada Dornei, Piaţa Unirii, strada Liviu Rebreanu, Piaţa Centrală şi Piaţa Petru Rareş.

Au fost reabilitate 30.786 mp de străzi, trotuarele aferente străzilor pe o suprafaţă de 4.308 mp şi a carosabilului pe 19.037 mp, construite parcări pe o suprafaţă de 5.728 mp, 52 de guri de scurgere a apelor pluviale, iar sistemul de scurgere existent a fost extins cu 300 de metri.

Valoarea reală de implementare a proiectului este de 6.843.215,33 lei, din care 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% este contribuţia beneficiarului. Diferenţa faţă de valoarea proiectului conform contractului de finanţare, de 12.842.010,13 lei, se datorează economiilor realizate prin procedurile de achiziţie.

Proiectul face parte din planul integrat de dezvoltare urbană a municipiului Bistriţa, care vizează creşterea gradului de accesibilitate şi atractivitate a centului istoric.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Cecilia

  Domnul primar nu are tocuri inalte si subtiri la pantofi! Pacat! Sa vada ce bine se umbla pe dalele puse. Data viitoare cand raman cu tocul in spatiul dintre dale, ma duc sa-mi plateasca despagubiri.

  (0)
  • daci

   probabil d-nul primar s- a gandit ca doamnele cu tocuri inalte, subtiri umbla doar cu masina si la coborare pasesc pe covorul rosu 😀

   (0)
 2. friwe

  domnule primar….daca lucrarea a rentat si la mana a treia (cml, cablocom)….atunci va inchipuiti cat de bine a rentat firmei strabag????

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.