Clădirea unde funcţionează Serviciul Impozite şi Taxe ar putea fi modernizată cu bani europeni

Holistic
Lucrările de reabilitare a clădirii de pe str. Al. Odobescu, unde îşi desfăşoară activitatea Direcţia Economică – Serviciul Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Bistriţa, ar putea fi realizate cu bani europeni. Iniţial era prevăzută finanţarea din bugetul local, însă acum este luată în calcul oportunitatea de a obţine fonduri europene, fiind eligibile imobilele instituţiilor care se reabilitează termic.

În septembrie 2013, Consiliul Local Bistriţa a aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul de investiţii ”Reabilitare imobil str. Alexandru Odobescu nr. 17, municipiul Bistriţa”.

Având în vedere oportunitatea de a obţine finanţare prin POR 2014-2020 şi faptul că vor fi eligibile clădirile instituţiilor publice care se reabilitează termic, obiectivul de investiţii va avea o nouă denumire: ”Reabilitare termică a clădirii din str. Alexandru Odobescu nr. 17, cu funcţiunea de servicii de colectare a taxelor şi impozitelor locale”, fără să se modifice indicatorii tehnico-economici şi soluţiile tehnice aprobate iniţial.

Clădirea aflată pe domeniul public al municipiului, cu faţada principală spre str. Alexandru Odobescu şi faţadele laterale spre str. Ioan Raţiu şi str. Alexandru Odobescu, are următoarele funcţiuni: la demisol –  birouri, arhivă, centrală termică; la parter  ghişee, birouri, la mansardă  birouri, oficiu.

”Imobilul ridicat la mijlocul secolului XIX este într-o stare tehnică necorespunzătoare: infiltraţii de apă, igrasie, tâmplării degradate, instalaţii sanitare vechi. ”Menţinerea ei în starea actuală poate conduce la agravarea problemelor semnalate şi implicit creşterea costurilor pentru combaterea acestora. Toţi aceşti factori fac necesară şi oportună intervenţia asupra construcţiei pentru aducerea acesteia la condiţii normale de siguranţă şi confort”, se arată în proiectul care prevede şi crearea unor spaţii suplimentare prin mansardarea clădirii în suprafaţă construită de 289,97 mp.

Valoarea totală a investiţiei – 526.000 de euro (aproximativ 2,3 milioane lei), durata de realizare a lucrării – 10 luni.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. un prwst

    foarte bine!!!……sa inceapa cat mai repede….si sa dureze cat mai mult….doar asa „scapam” de plata impozitelor!!!

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.