Preoţii din Protopopiatul Bistriţa, trimişi în şcoli şi cu elevii în excursii la mănăstiri

Holistic

Preoţii din Protopopiatul Bistriţa, reuniţi, joi, înaintea sărbătorii Înălțării Sfintei Crucii, în şedința lunară administrativă au primit o misiune din partea protopopului Alexandru Vidican legată de intensificarea misiunii preotului în comunitatea pe care o slujește.

„Preoții au fost îndemnați să se implice în dezvoltarea spirituală a tinerilor prin activități extrașcolare, cum ar fi pelerinaje la mănăstiri şi să facă vizite periodice la școlile arondate fiecărei parohii”, a transmis preotul Emanuel Vidican, printr-un comunicat.

De asemenea, le-a fost prezentat  programul „Pro familia”  de președintele Asociației, Marius Chiuzan, cel care  le-a vorbit și despre Referendumul pentru Familie  din 7 octombrie.

Sursa: Radio Renaşterea 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Liviu

  Biserica e o instituție în cădere liberă. Blatul făcut cu politicienii de toate felurile, pofta de bogăție gen casa parohială și biserica, slujbele fara mesaj, obtuze și limitate i-au îndepărtat de oameni.
  Fenomenul migrației lovește puternic și în biserică, mare parte din enoriașii de la țară plecând afară.
  Sigur sunt și preoți care mai au „darul” preoției dar ei se pierd printre bampiri.
  Catedrale și biserici pentru cine ?
  Susținerea referendumului nu are cum sa le aducă capital pozitiv. Multa lume o percepe ca o acțiune politică, ceea ce și este.
  Într-un stat ce se declară creștin din care 70-80% ortodoxi o prezenta sub 30% va fi o lovitură crunta pentru ei. Nu își mai justifica eforturile financiare.

  (0)
 2. Alexandru

  Așa cum este interzisă politica în școli așa ar trebui să fie interzisă și religia confesionalistă. Cum adică școli arondate parohiilor?! Este scandalos!!!

  (0)
 3. Kim Jong-un

  Dragi cititori, mariti fotografia sa vedeti cat de entuziasmați erau preotii!!! Bag seama din cauza ca nu sunt finantati pt ac activități pe care ar trebui sa le faca si fara,, indrumare de sus”.

  (0)
 4. scoala vietii

  Pe tovarasul andrecut sa-l trimiteti la scoala ca este mediocru la discursuri dar si pe doctorul mincinos la detectivul cu minciuni ca sa nu mai prezinte date mincinoase. Sa lase istoria asa cum a fost.

  (0)
 5. andre

  Tin sa cred ca multi dintre acesti preoti sunt mai buni la tinut discursuri ca andrecut. Schimabti-l pe ionica pentru ca va trage in jos din cauza ideologiei comuniste si a pregatirii lui. As ruga preotii ortodocsi sa fie corecti si sa apere intotdeauna dreptatea si adevarul pentru asa vor fi pe placul oamenilor si a Lui Dumnezeu. Cu minciuni ca si ale lui andrecut nu ajungi departe. Parerea mea.

  (0)
 6. mircea

  Smecheri, ipocriti, profitori, bisnitari, evazionisti, bisexuali si pedofili. Imbracati in rochii negre. Pusi pe jecmanit bugetul central si local.
  .
  Intr-un cuvant: GIO (grup infractional organizat)
  .
  M**E BOR

  (0)
 7. Io anti BOR

  Numa asta le mai trebuie elevilor: sa fie carati pe la manastiri, sau activitati extrascolare bisericesti, in vederea spalarii creierului.
  Pe cand un referendum pentru desfiintarea partidului BOR?
  Hoti, banditi, securisti!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.