Polițiștii bistrițeni au confiscat trei autovehicule

Zilele acestea, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au desfășurat o acțiune pe raza comunei Salva, având scopul de a preveni și a combate delictele silvice.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, care transporta cantitatea de 2,39 mc de material lemnos, fără a deține documente de proveniență legală. Astfel, cantitatea de material lemnos în valoare de 1.245 lei, precum și autoutilitara folosită pentru transportul acesteia, au fost confiscate.

Conducătorul autoutilitarei în cauză a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010-privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 lei, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii au constatat și aplicat alte 5 sancțiuni contravenționale, din care 4 conform OUG 195/2002-privind circulația pe drumurile publice și 1 conform Legii 132/2017- privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, toate în valoare totală de 2.885 lei, au fost reținute 2 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, respectiv 3 plăcuțe de înmatriculare. Totodată un autovehicul a fost indisponibilizat pentru lipsa asigurării obligatorie de răspundere civilă auto.

De asemenea, în 13 noiembrie, pe DN 17, pe raza localității Tiha Bârgăului, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic o autoutilitară care transporta cantitatea de 1,38 mc de material lemnos, fără a avea documente legale de proveniență și transport. Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010-privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 lei. Polițiștii împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Tihuța Colibița R.A. au dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de 741,06 lei. Totodată, autoutilitara în cauză a fost indisponibilizată.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.