Un ghiozdan nou, echipat, pentru 140 de copii săraci de la ţară. Cum decurge campania Asociaţiei OM

Holistic

Campania „Donează un ghiozdan unui copil defavorizat”, a Asociaţiei OM, a ajuns la ediţia a treia şi se dovedeşte a fi un succes încă înainte să se încheie, termenul limită stabilit de organizatori fiind 31 august. Deja, au fost donate peste 120 de ghiozdane atât de către bistriţeni, cât şi de către clujeni.

„E minunat ce se întâmplă. În zece zile de la lansare, am găsit donatori pentru 120 de copii. Am postat şi ultima listă cu numele a 13 copii şi suntem foarte încrezători că va merge excelent până la sfârşit. Avem foarte mulţi donatori din Cluj-Napoca, ne-au întrebat dacă avem şi acolo un punct de colectare. Am reuşit să organizăm un transport de la Cluj fiindcă s-au adunat multe ghiozdane de acolo, iar gândul nostrui este, la anul, să ne extindem cât mai mult şi să ajungem şi la copii din alte judeţe. Ne-am dat seama că e o campanie necesară”, a spus Alina Pop de la Asociaţia OM.

Reamintim că ideea acestei campanii a pornit acum trei ani când membrii organizaţiei au identificat această nevoie de ghiozdane în mediul rural.

„Ne-am dorit să oferim şanse egale cu ceilalţi copii şi copiilor de la ţară, să înceapă anul şcolar cu un ghiozdan nou. Am extins apoi campania pe care am început-o cu o prietenă foarte bună. Atunci am colectat chiar şi ghiozdane second-hand, dar experienţa din acel an ne-a determinat să acceptăm doar ghiozdane noi cu rechizite potrivite pentru clasa lor. Am făcut liste cu prenume şi clasa în care va intra acel copil ca să venim în ajutorul donatorilor ca ei să ştie cui donează şi pentru ce clasă dotează ghiozdanul. Am postat şi o listă orientativă cu ce e necesar pentru fiecare copil, dar cu titlu orientativ. Noi suntem foarte încântaţi că oamenii au ales să doneze nu doar un ghiozdan pentru un copil, ci şi din timpul lor. Merg la magazin, caută ghiozdanul, îl dotează, apoi îl duc la Magazinul Armonia Naturii, partenerul nostru în acest proiect. Fiecare ghiozdan are o etichetă cu numele copilului şi un mesaj în ghiozdan. Am văzut din anii trecuţi că erau foarte emoţionaţi copiii când îl citeau şi sunt sigură că mulţi încă îl mai au păstrat”, a mai adăugat Alina Pop.

Anul acesta, ghiozdanele noi vor ajunge la 140 de copii din Slătiniţa, Vermeş, Sângeorzu Nou, Josenii Bârgăului, Răcăteşu, toţi de la ţară, identificaţi de către voluntarii Asociaţiei OM cu sprijinul asistenţilor sociali din primării, ai profesorilor din acele comunităţi.

Pentru donatori va fi organizat un eveniment privat, o proiecţie de film la Biserica Herina, ca să aibă ocazia să se întâlnească, să se cunoască şi poate să continue împreună alte proiecte şi în viitor.

Reamintim că până pe data de 31 august puteți dona ghiozdane noi, echipate, pentru copii din familii defavorizate. Acestea pot fi predate la Sediul magazinului Armonia Naturii, magazin de produse naturiste situat la Strada Grigore Balan. În perioada imediat următoare, timp de 1 saptamana, se va face distribuirea acestora. Această campanie este organizata de Asociatia OM – Orașul Mariei in parteneriat cu Magazinul Armonia Naturii.

Notă: În fotografia principală puteţi vedea un donator fericit 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.