”Pesta porcină, doar praf în ochi aruncat populației? Vom avea purcel pe masă de Crăciun?”

Holistic

”Declararea epidemiei de pestă porcină africană în județe limitrofe afectează locuitorii județului Bistrița-Năsăud, locuitorii comunei Chiochiș. Practic, comerțul cu suine nu mai există și atunci foarte multe familii din zona de sud a județului Bistrița-Năsăud sunt afectate de această criză gestionată foarte prost gestionată. Măsurile de prevenție s-au luat cu foarte mare întârziere, această bâlbâială ne dă senzația că nu există pestă porcină și ceea ce se întâmplă de fapt este doar praf în ochi aruncat populației pentru a satisface anumite interese de grup. Vedem spre exemplu că familia Dragnea a scăpat de porci și nu mai are un interes imediat în protejarea producătorilor. Consider că trebuie să avem purcel de Crăciun fiecare familie și întrebarea este, în cazul în care se va merge în continuare așa, dacă vom avea acel purcel pe masă de Crăciun”, spune primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași.

Ultimul bilanţ al ANSVSA în ceea ce priveşte epidemia de pestă porcină africană arată că sunt 547 de focare în 98 de localităţi, în creştere faţă de precedentul bilanţ. Potrivit specialiştilor, în timp ce în zona de nord-vest a României evoluţia este lentă, ”chiar staţionară”, în sud-estul ţării ”evoluţia bolii este agresivă”.

Vasile Silași, secretar general al PNL Bistrița-Năsăud, speră ca rectificarea bugetară să fie ”echitabilă”: ”Nu vreau să văd inechități în distribuirea banilor, nu vreau să văd că unele comune prietene președintelui CJ vor primi bani mulți pentru dezvoltare exorbitantă, iar coumunitățile care nu sunt prietene cu PSD să ducă lipsă de fonduri pentru a-și asigura în primul rând salariile crescute fără fundamentare”.

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.