La Pârtia Cocoş se cheltuiesc de zor banii bistriţenilor pentru refacerea lucrărilor de proastă calitate

Holistic

(FOTO) Dacă lucrările de interes general, cum ar fi cele de reparare şi modernizare a străzilor din oraş, se desfăşoară în ritm de melc sau bat pasul pe loc, în schimb e grabă mare la remedierea problemelor apărute la pârtie. Potrivit unor imagini furnizate publicaţiei noastre, se lucrează de zor la consolidarea terenului din amonte de lacul artificial care s-a surpat în aprilie.

Deşi lucrările au fost de proastă calitate de la bun început, aşa cum am arătat AICI, iar Primăria Bistriţa ar fi trebuit să execute scrisoarea de garanţie a constructorului, nu s-a întâmplat aşa. Lucrările sunt plătite tot din bani publici. În zonă nu s-a amplasat nicio tăbliţă cu „Aici sunt tot banii dumneavoastră!”, aşa cum ar fi fost normal pentru ca cetăţenii să ştie unde merg taxele şi impozitele plătite de ei, pe lucrări de proastă calitate care nu au nici măcar valabilitate de un an.

Reamintim, Consiliul Local Bistriţa a alocat, la rectificarea de buget din luna iulie, bani pentru o serie de lucrări în Complexul Wonderland din Unirea pentru Pârtia de schi Cocoș, unele dintre ele fiind considerate urgente. Suma de 180.000 de lei a fost repartizată pentru intervenții de urgență „în urma alunecării de teren din luna aprilie pe amplasamentul pârtiei de schi, alunecări ce s-au produs în amonte de lacul artificial din care sunt alimentate tunurile de zăpadă”.

Consilierii locali au dat cu uşurinţă bani din taxele contribuabililor, motivând că lacul de acumulare și lucrările din zona acestuia au suferit grave degradări, constatate de comisia de evaluare a pagubelor formată din membri SVSU (adică tot din angajaţi ai Primăriei Bistriţa, cei mai mulţi fiind membri PSD -n.r.) în 7 mai a.c., când Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a instituit situație de urgență în acest caz. S-a făcut un studiu geo în vederea realizării lucrărilor de intervenție pentru stabilizarea terenului în amonte de lac și pentru a nu apărea noi pagube.

Alţi 5.000 de lei au fost alocaţi pentru realizarea unei expertize tehnice înainte de lucrările de consolidare (punerea în siguranță a zonei, stoparea degradărilor), iar suma de 258.000 de lei pentru mărirea capacității instalațiilor de înzăpezire artificială întrucât în urma folosirii instalației în sezonul trecut, s-a constatat că actualele tunuri branșate la sistemul respectiv, patru la număr, sunt insuficiente asigurării zăpezii artificiale astfel că se vor face lucrări pentru a pune în funcțiune noi tunuri.

Potrivit proiectului de hotărâre, 763.000 de lei sunt alocaţi (718.000 alocare inițială, 45.000 suplimentar la rectificare) pentru realizarea unei construcții pentru adăpostirea utilajele (ratrac, ATV, snowmobil, tunuri de zăpadă) și grupuri sanitare.

Vestită pârtie din Bistrița a fost, în sfârșit, inaugurată, cu mare fast în luna ianuarie a acestui an. Primarul Oviodiu Creţu a făcut atunci prima coborâre pe zăpada depusă recent. Asta, după ce nu i-a lăsat pe alții să schieze, până nu taie el panglica.

Construită cu 7 milioane de euro, pârtia denumită ″Cocoș″⁣ are drept simbol un struț pe schiuri.

Chit că a nins cu o săptămână înainte, primarul fiind plecat din țară, nu a permis nimănui să coboare în voie pe pârtie, până nu vine el să taie panglica. Oamenii au fost alungați de polițiștii locali pe dealul din apropiere. Pârtia, cu o lungime de 1.300 de metri, este amplasată pe un deal care are 600 de metri înălțime. Orice grad în plus poate topi zăpada, care oricum se așază greu.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Marin Puscasu

  Asta se intampla cand marsavia pesedista se intalneste cu o tulburare narcisica de personalitate. Sa ingropi miliarde pe un deal doar ca asa vrei tu!? #mu1epsd

  (0)
 2. Dumitru Cruceru

  Ăla nu era struț pe schiuri că era statuia lui Crețu iar tunurile sunt tot statui ca să vedem ce „tunuri” ne-o dat găinaru’ și ai lui- slugile Teleormanului.

  (0)
  • cat de simplu suna

   SI CAT DE CONVINGATOR ESTI
   ASTA SPUNE TOT
   NU E NEVOIE DE ALTE CUVINTE
   SI EU
   STRIG
   MU…IE P…SD

   (0)
 3. cetateanul oripilat

  Doamne, nu pot sa cred ce vad.
  S au cheltui sute de miliarde, pe o pustietate si maracini doar pentru ai face utilitatile la viitorul cartier a lui Tanase.
  OARE NU RASPUNDE NIMENI PENTRU ACESTE LUCRURI??
  Puteau fi asfaltate si iluminate toate strazile din Bistrita inclusiv utilitattile cu acesti bani.
  Noi face chefuri sarbatori cate foua saptamani . Traiasca Cosma si a lui gasca.

  (0)
 4. Bistritean

  Situatie de urgenta -Eveniment excepţional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare şi intensitate ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediului înconjurător, valorile materiale şi culturale importante iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate (OUG 21/2004)

  (0)
 5. Spira Haret

  Bine ca disponibilizeaza deja profesori din lipsa de fonduri dupa ce si-au marit la primarie salariile cum au vrut, „furand” banii din alte bugete. Deturnare de fonduri! Au ajuns la fundul sacului dar tot nu au tait de la ei. Din cauza acestor mizerii si investitiilor cretinoide nu au bani. Rusine pentru toate minciunile! Ati dus lumea cu zaharelul dar ve-ti da socoteala cat de curand. Poate la Vaslui va va mai merge daca va mai raman bani pentru galeti si conserve.

  (0)
 6. Stefan Anbrus

  Dacă azi oamenii ies în stradă să protesteze împotriva PSD, iar membrii PSD nu înțeleg prea bine de ce ies să protesteze, ar fi bine ca acești membrii și lideri PSD să se gândească la modul în care s-au obișnuit cu abuzurile în cheltuirea banului public, la modul în care este tratat și ascultat cetățeanului care vine la instituțiile publice să-și rezolve o problemă , la modul în care răspund la nevoile cetățenilor. O schimbare de atitudine cu 180 grade ar fi binevenită.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.