”Neurolimpics”, concurs dedicat elevilor din județ

Holistic

În fiecare an, în data de 2 aprilie, se marchează la nivel mondial Ziua de Conștientizare a Autismului. Asociaţia Autism Europa Bistrița, prin Centrul pentru Resurse și Referință în Autism ”Micul Prinț” lansează în acest an concursul “Neurolimpics”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia Societatea de Concerte, concurs dedicat elevilor din şcolile din judeţ:

”Invităm educatorii, învăţătorii, diriginţii şi profesorii să ni se alăture pe parcursul lunii martie, susţinând la clasă minim o oră de educaţie pe tema neurodiversităţii. Noi punem la dispoziţia cadrelor didactice interesate materiale special concepute pe cicluri de şcolarizare: poveşti şi prezentări pe tema neurodiversităţii în general şi a tulburărilor din spectrul autist în special”.

REGULAMENT CONCURS

Cadrele didactice interesate prezintă preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud materialele special concepute pe cicluri de şcolarizare, care pot fi găsite şi pe pagina de FB – NEUROLIMPICS – şi iniţiază dezbateri despre neurodiversitate. Pot fi folosite şi alte material informative în conceperea lecţiei, însă noi am construit aceste instrumente pentru a reduce efortul dvs de documentare. Ulterior prezentării, preşcolarii şi elevii sunt îndemnaţi să reflecteze creativ la această temă, la diferenţele dintre oameni şi la cum pot ele să ne aducă un plus de umanitate.

Pe baza lecţiilor susţinute, grupele şi clase interesate se vor putea înscrie la CONCURSUL NEUROLIMPICS pe echipe. Anunţul de participare poate fi făcut până în data 6 martie 2017, la adresa de email: autism.europa@gmail.com.

ECHIPELE PARTICIPANTE VOR AVEA MINIM 3 MAXIM 10 MEMBRI.

Echipele participante vor concepe proiecte cu următoarele teme:

I. Categoria PREŞCOLARI – concurs de proiecte de grup constând în conceperea unui afiş cu titlul “Diferiţi împreună!”
II. Categoria CICLUL PRIMAR – concurs de proiecte de grup constând în conceperea unui afiş cu titlul “Prietenul meu special”
III. Categoria GIMNAZIU – afiş sau eseu cu tema: “Cum să îmi ajut colegii cu nevoi speciale”
IV. Categoria LICEENI – poster sau eseu cu tema: “Tulburările din spectrul autist în şcoală”

Proiectele realizate în echipă vor fi aduse la sediul CENTRULUI DE RESURSE SI REFERINŢĂ ÎN AUTISM “MICUL PRINŢ” BISTRIŢA, str. Independenţei nr. 79 până la data de 17 martie 2017. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu din care fac parte: Dan Coman – scriitor, Georgiana Vrânceanu Cotuțiu – artist plastic, Halaszi Monica – profesor, Aurelia Dan – inspector ISJ BN, Claudia Andron – jurnalist, Maria Câmpan – psihopedagog – CRRA Micul Prinț, Anca Toader – psiholog clinician – CRRA Micul Prinț.

CRITERII DE EVALUARE A AFIȘELOR: – originalitatea ideii – claritatea mesajului – impactul vizual asupra privitorului – valoarea instructiv-educativă

Dimensiunea afișului trebuie sa fie format A3. Tehnici de lucru admise: colaj, grafică, pictură, etc. sau tehnici mixte. Se admit doar tehnici manuale. Este exclusă tehnica digitală de realizare a afişelor.

Primele trei grupe/clase câştigătoare pe fiecare ciclu şcolar vor fi răsplătite cu premii în bani, cărţi, obiecte de papetărie, diplome şi alte surprize.

Festivitatea de premiere va avea loc în data de 2 aprilie 2017 de Ziua Internaţională a Autismului. Materialele realizate de elevi şi preşcolari, precum şi alte anunţuri relevante pentru proiect vor fi postate pe pagina de FB a concursului – NEUROLIMPICS – şi în presa locală, precum şi pe pagina CENTRULUI DE RESURSE ŞI REFERINŢĂ ÎN AUTISM MICUL PRINŢ BISTRIŢA şi vor face obiectul unei expoziţii.

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.