Modernizarea UPU-SMURD – 12,2 milioane lei, reabilitarea secțiilor de pe Alba Iulia – 8,8 milioane lei

Holistic

Proiectele de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a UPU-SMURD, respectiv creșterea eficienței energetice a secțiilor externe de pe str. Alba Iulia nr. 7 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița vor fi aprobate de Consiliul Județean în 28 septembrie, în vederea finanțării lor cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.

Valoarea proiectului de modernizare a UPU-SMURD este de 12,2 milioane lei.

Obiectivele investiției (foto): reabilitarea spațiilor existente ale UPU-SMURD; modernizarea UPU-SMURD pentru asigurarea serviciilor medicale de urgenţă în condiții optime si pentru reducerea infecţiilor nosocomiale. Se va moderniza suprafaţa existentă de aprox. 280 mp; extinderea Unității de Primiri Urgențe în vederea asigurării tuturor spațiilor și operațiunilor necesare primirii și soluționării urgenţelor medicale. După realizarea investiţiei va rezulta o suprafata totală de 1.414 mp; dotarea UPU cu aparatură medicală modernă, de ultimă generatie. Se vor achiziționa 85 de dotări specifice activității medicale; scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament prin utilizarea de echipamente medicale complexe, cu aprox. 5%; creşterea calității actului medical și reducerea infecțiilor nosocomiale cu aprox. 2%; facilitarea accesului la serviciile medicale de urgenţă pentru persoanele cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces, etc.). Aici puteți vedea care sunt lucrările propuse prin proiect.

Investiția pentru reabilitarea termică a secțiilor de pe str. Alba Iulia este de 8,8 milioane lei. Se vor face lucrări la corpurile de clădire care găzduiesc secţiile de boli infecţioase, oncologie, dermato-venerologie şi radiologie. Sunt propuse lucrări de îmbunătățire a izolației termice a anvelopei clădirii, șarpantelor și învelitoarelor, lucrări de modernizare a sistemelor de încălzire și instalațiilor electrice, sistemelor de ilumina, utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie, lucrări și dotări conexe.

Și secția externă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe str. Ghinzii nr. 26, mai exact Secția TBC, va fi reabilitată termic cu bani europeni, contractul de finanțare în valoare de 3,9 milioane lei (800.000 euro) fiind semnat la Consiliul Județean la începutul lunii septembrie. Detalii aici.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.