”Metafizic” la Muzeul Bistrița

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud găzduieşte în perioada 14 septembrie – 15 octombrie expoziţia personală de artă vizuală ”Metafizic”, autor Daniela Frumuşeanu. Pe simeze vor fi lucrări  realizate pe parcursul mai multor ani, reprezentând un palier tematic, formal şi conceptual divers.

Astfel, cărţile-obiect vor construi un dialog metaforic cu valoare simbolică, împreună cu obiectul textil, panoul decorativ sau instalaţia artistică. Numitorul comun al acestora este introspecţia în domeniul suprasensibilului sau zona întrebărilor existenţiale. Pentru o bună înţelegere a mesajul ideatic, denumirile lucrărilor sunt edificatoare: Învelişul gândurilor, Între bine şi rău, Muzica Sferelor, Spaţiul rugăciunii, Răspunsuri în aşteptare, Regenerare, Apele Timpului, Trepte de lumină, Succesiunea clipelor, Atingerea Focului, Cuvinte care zidesc, Matricea, Spaţiu alchimic, etc.

Compoziţiile reflectă abordări ale realităţii interioare sau exterioare, ale căror rezolvări plastice sunt de cele mai multe ori de factură abstractă. Limbajul utilizat vizează preponderent mediul textil contemporan, dar nu lipsesc nici transpuneri plastice specifice graficii sau picturii.

Expozitia ”Metafizic” se prezintă ca univers artistic personal capabil să activeze latura senzorială şi raţională a iubitorilor de frumos, cu deschidere spre inedit. Artişti invitaţi: Joanne Luongo (SUA), Zuzu Caratănase (România). Prezintă: Vasile Duda

Vernisajul expoziției are loc vineri 14 septembrie, ora 18.00.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.