Ce mesaj au transmis unioniştii bistriţeni către ţară tocmai din gară (VIDEO)

Holistic

„Steagul Unirii merge mai departe la Chişinău”, anunţă profesorul Florin I. Bojor, după ce a postat o înregistrare video din gară, avându-i alături pe Antal Francisc, primul care a pornit pe jos să ducă steagul judeţului la Chişinău, abandonând la Vatra Dornei, pe Ionuţ Gabriel Pop, care a preluat steagul la Vatra Dornei şi l-a mai dus câţiva kilometri, dar şi pe Adrian Panti şi Vasile Man, protestatari din grupul #Rezist, susţinători ai cauzei, respectiv pe interpreta Violeta Ioana Todoran, ultima fiind chemată să cânte un cântec patriotic.

Întrucât nu cunoştea versurile, tânăra a folosit telefonul mobil ca să se inspire. „Nu, nu mai suportăm jugul ce ni-l pun cei lipsiţi de neam/ Hai să ne ridicăm şi să înfăptuim Unirea”, a cântat ea de a răsunat toată Gara Bistriţa.

Apoi, prof. Bojor a rostit un discurs: „Dragi patrioţi, noi, unioniştii din Bistriţa, suntem simpli cetăţeni, nu suntem salvatori, nu suntem lideri, nu suntem campioni, însă credem cu tărie că Unirea dintre Republica Moldova şi România se face prin puterea celor fără de putere, prin implicarea noastră, a tuturor. De aceea, domnul Antal Francisc a pornit, printr-un gest simbolic, de a duce, cu visul de a ajunge la Chişinău, steagul României şi steagul judeţului Bistriţa-Năsăud”.

Antal Francisc a continuat: „După două zile de refacere, o să-mi continui cursa mai departe către Chişinău, până o să ajung la capăt”. De remarcat că bărbatul de 64 de ani a împrumutat de la Tibi Uşeriu sloganul „Până la capăt!” cu care acesta a câştigat de trei ori ultramaratonul de la Cercul Polar.

„Dragi patrioţi, eu prin exemplul meu am vrut să dau dovadă că unirea se poate realiza doar împreună şi uniţi, aşa că am preluat Ştafeta Unirii de la Vatra Dornei şi am mers în marş până la Câmpulung unde l-am predat şi o să fie preluat mai departe de fraţii noştri în drumul spre Chişinău”, a adăugat Ionuţ Gabriel Pop, organizator de proteste #Rezist la Bistriţa.

„Dragi basarabeni, Unirea se face în cuget şi simţiri. Fiecare dintre noi, trebuie să gândim la fel, să ne unim împreună, iar pe 25 când voi sărbătoriţi unirea, vrem să sărbătorim împreună, aşa să ne ajute Dumnezeu”, a spus şi Vasile Man, alt protestatar din grupul #Rezist.

Cu mesajul „Ne vedem la marş pe 25 martie la Chişinău! Trăiască România Mare!” şi cu o nouă intervenţie a artistei, unioniştii bistriţeni au încheiat mesajul către ţară, transmis din gară.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre cum va continua această epopee, întrucât Antal Francisc nu a precizat dacă va merge din nou pe jos sau cu trenul.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  • raul adrian

   Astia vor sa-si caute jumatati acolo …..!!! Haaaaa….haaaaa….ha!
   Succesuri.

   (0)
 1. tudor_h

  Inițiativa e lăudabilă, însă tare mi-e că totul se face deoarece ne găsim în anul Centenarului, fără a avea mari efecte în plan real. Pe lângă acest lucru, sper că unioniștii noștri cunosc faptul că frații de peste Prut nu prea au chef de uniri și alte asemenea. Dintr-un sondaj realizat acum 2 ani, reiese că doar 21% dintre moldoveni ar vota pentru unirea cu România dacă s-ar face un referendum în acest sens.
  P.S. Pentru unele primării și pentru unii primari, toată treaba cu unirea pare doar un prilej de a mai face o chermeză din bani publici pentru sute de persoane (inclusiv invitați din R. Moldova), să se mai „scurgă” niște bani în buzunarele cui trebuie.

  (0)
  • Adrian C.

   Cred că toată lumea ştie că mai puțin de 50% dintre cetătenii Republicii Moldova ar vota pentru unirea cu România în cazul unui referendum
   Unire nu se poate face peste noapte, adică să ajungi de la 21% (cifra vehicuată de dvs.) la 51%.
   Aceste manifestări, cu ocazia centenarului unirii, au menirea ca numărul celor care îsi doresc unirea, să crească.
   Dacă anul acesta se ajunge la 30-35% este un succes!
   Bătălua pt. o crestere de la 35% la 50% se va da în anii viitori.
   Totul trebuie făcut pas cu pas.

   (0)
  • Alan Dala

   Da, pas cu pas, dar fara „pas cu pas”. Daca nu castiga Dodon, era mult mai usor, dar gluga de coceni arefuzat sa faca orice declaratie la algerile din RM, astfel sprijinindu-l pe Dodon. Chiar si Ciolos a pus jandarmii pe unionisti, dandu-le apa la moara celor care sunt impotriva unirii.

   (0)
 2. Alex

  Priceasna ceea îi de toată coma. Adică așe de tare ne apasă jugul acela că am uitat despre ce-am vrut să ne cântăm. Și dăi și tânguiește ca cele lavre supuse Moscovei.

  (0)
 3. gaita

  penibil e putin spus,nu inteleg de ce un FRUSTRAT de tipul BOJOR este promovat cu regularitate de voi,sunt in Bistrita si in judet OAMENI si FAPTE care cu siguranta ar merita promovate.Unirea este o himera pe care sustin doar cei deconectati de la realitate sau cei care vor sa fie PENIBILI pana la final.

  (0)
  • raul adrian

   Penibil pina la final…….care o fi ala……nu stiu.
   Ceea ce stiu este ca , si daca ajunge cu steagul acolo …..nu mai crede nimeni ca s-a facut pe jos .
   Eu cel putin nu pot sa pun botul la aceasta mistocareala ….! Nu pot.
   Cine poate si vrea …….asta e.

   (0)
 4. raul adrian

  Nuyuuuuu…..iarasi astia.
  Nuyuu……nu se poate.
  Din nou ??? Marsuri triumfale….????
  e mult prea mult.

  Parca steagurile au rămas in gara la Cimpulung !! Sau nu ????
  Nici nu ma mai obosesc cu astia.

  (0)
 5. raul adrian

  Aaaaa…..am inteles .
  Asta o ia acum din Vatra Dornei de unde a obosit. Si acum merge cu trenul pina acolo.
  Am inteles… !
  Numai ca repejor ,ca îndată este 24 .

  (0)
 6. Kim jong-un

  Tovarasul Bojor si restul: pai nu suntem noi satui de cati cu ajutor social avem in plata la noi in tara? Nu ?
  Atunci propun sa mai agonisim niscai moldoveni(basarabeni) harnici foc

  (0)
  • Adrian C.

   Am văzut şi eu clipul, ai impresia că asişti la o piesă de teatru.
   Câtă dramă, tradiție, demnitate, solemnitate, determinare, dîrzenie, onor, credință, seriozitate, acțiune…..
   Întradevăr, clipul este altfel, aparte, special. Tocmai de asta merită vizionat.

   (0)
 7. Tristan

  Dacă românii transilvăneni ar fi avut acceași atitudine față de unirea cu România de acum 100 de ani, iar aceasta nu se producea, voi, comentatorii aștia de acum, puteți realiza că azi am fi circulat pe cel puțin 3 autostrăzi ce ne-ar fi dus din Bucovina sau din secuime , ori de pe la Brașov, până în capitala imperiului, Viena?

  (0)
  • Alan Dala

   Asta-i ca si cum ai zice ca daca parintii te-ar fi abandonat la nastere, atunci poate ai fi nimerit intr-o famlie bogata si erai mult mai fericit ca nu iti lipsea nimic. Pentru cei care gandesc cu stomacul cam asta e limita.

   (0)
  • Tristan

   Ați înțeles exact pe dos… dar na, ce să-i faci, cam asta vă este limita!

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.