La coadă pentru meditaţii gratuite. Elevii au luat cu asalt Centrul Comunitar pentru Tineret (FOTO)

Holistic

S-a format coadă în prima zi de înscrieri pentru cursurile din anul şcolar 2018-2019 de la Centrul Comunitar pentru Tineret Bistriţa, instituţie în subordinea Primăriei. Zeci de elevi, în special din anii terminali, au venit să se înscriere la cursurile de română, matematică, geografie sau istorie, materii din care vor da examene întrucât orele de la Centru sunt un fel de meditaţii, dar gratuite.

Începând cu ora 14.00, s-a format o adevărată coadă la înscrieri. Au venit zeci de elevi de clasa a XII-a care s-au înscris în special la cursurile de română şi matematică.

„Cursurile sunt susţinute de profesori de la noi din şcoală. Avem nevoie de explicaţii în plus. Altfel, ar trebui să fac meditaţii, iar dacă aici se poate fără bani, cu atât mai bine”, a spus Iulia.

„Tot la matematică şi română m-am înscris. Nu am fost în anii trecuţi, dar am auzit de la alţi colegi că profesorii explică foarte bine şi poţi să înţelegi. Vin aici şi pentru că mai vin şi alţi colegi şi pentru că e gratis”, a spus Paula Zăgrean.

„M-am înscris la geografie, română, mate şi engleză. E primul an când vin ca să fac suplimentar. Sper să nu mai am nevoie de meditaţii”, a spus o elevă.

Bogdan Dănilă, responsabilul de Centrul Comunitar pentru Tineret, a spus că există interes pentru cursurile din oferta instituţiei: „Ca de obicei, avem din zona curriculară destule oferte pentru cei care au examene. Pentru elevii claselor a XII-a sunt cursuri de română, matematică, istorie, geografie, engleză, biologie şi logică, iar pentru cei de clasa a VIII-a cursuri de română şi matematică. În plus, mai avem cursuri de fotografie, pictură şi chiar jurnalism. Cei care vor să se înscrie trebuie să îşi procure un formular, să aibă copii după actul de identitate şi alte documente. Facem înscrieri de azi (luni, 24 septembrie 2018 -n.r.) timp de două săptămâni, urmând ca, din 15 octombrie, să începem efectiv cursurile. Există interes din partea elevilor şi ne bucurăm pentru asta. Profesorii sunt de la liceele din Bistriţa şi fac voluntariat. Îşi rup din timpul liber să îi ajute pe cei care au nevoie”.

Iată oferta completă de cursuri a Centrului Comunitar pentru Tineret:

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Tiberiu Hunyadi

    Cursurile sunt foarte bune pentru elevii care au nevoie de ajutor la meditatii si nu-si permit sa dea bani grei pe asta.Un lucru benefic pentru copilasi.Multumim Centrului Comunitar pentru Tineret.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.