Locuinţele construite prin ANL, mai scumpe. La cât ajunge valoarea pe metru pătrat

Holistic

Prețul de vânzare a locuințelor pentru tineri construite de stat prin Agenția Națională pentru Locuințe va crește ca urmare a majorării valorii de înlocuirii. Noul nivel al valorii de înlocuire stabilit de Ministerul Dezvoltării este pentru acest an 1757,88 lei/mp inclusiv TVA, adică echivalentul a 390 euro la un curs mediu de 4,5 lei/euro. Creşterea față de anul trecut este de aproape 4%.

Pentru anul trecut valoarea a fost de 1.691,29 lei pe metru pătrat inclusiv TVA. Pentru anul 2016, valoarea de înlocuire este valoarea medie ponderată pe metru pătrat, calculată pe baza valorii contractelor de antrepriza încheiate, în cursul anului 2015 de către ANL cu antreprenorii, scrie Arena Construcţiilor.

Această valoare se majorează cu un coeficient rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderată pe metru pătrat a locuințelor puse în funcțiune în anul 2015 în cadrul Programului de construcții de locuințe pentru tineri și valoarea medie ponderată pe metru pătrat contractată la momentul începerii lucrărilor acestor locuințe.

Valoarea medie ponderată pe metru pătrat calculată la valorile de investiții ale obiectivelor cu contracte de antrepriza încheiate în anul 2015 are la baza 16 contracte încheiate de ANL cu antreprenorii, pentru construirea a 773 de locuințe cu un total de 60.288 mp suprafață construită desfașurată și este de 1.682,34 lei/mp inclusiv TVA.

Coeficientul pentru anul acesta este 1,0449 și a fost calculat avand la bază valorile de investiții pentru un număr de 15 obiective puse în funcțiune în cursul anului 2015, cu 826 de locuințe și un total de 65.118,37 mp suprafața construită desfășurată. Acest coeficient a rezultat din raportul dintre valoarea medie ponderata pe metru patrat a locuintelor puse in functiune in anul 2015, respectiv 1.664,92 lei/mp inclusiv TVA, si valoarea medie ponderata pe metru patrat contractata la momentul inceperii lucrarilor pentru aceste locuinte, respectiv 1.593,45 lei/mp inclusiv TVA. Valoarea de înlocuire se stabilește anual și reprezintă baza de calcul a valorii de vânzare a locuințelor construite de ANL prin programul „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. raul adrian

  Pai daca sint destinate inchirierii ptr familiile tinere pina au posibilitatea sa-si cumpere un apartament……..cum sa fie vindute???pai statul se transforma in agentie imobiliara ??? Cei ce detin un Anl si au posibilitatea de-asi cumpara un apart. trebuie sa iasa.acum si imediat….sau sa suporte consecinte penale.asa asi face eu daca asi fi ,,stat,, dar nu sint si mergem in continuare cu aceasta situatie.

  (0)
 2. are profit buni statul.....pe banii mei!!!!

  normal daca statul face afaceri pe banii mei …adica din bugetul meu inseamna ca eu ca si contribuabilo trebuie sa beneficiez de …dividende!!!!
  astept scrisoare de la cilos prin care ma anunta ca trebuie sa-mi ridic dividendele de la cec…!
  daca nu are timbru astept scrisoare si de la isarescu…. ca ii ramane ceva si pentru timbru…mai ales ca acum a scapat de olteanu!!!!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.