La Viişoara va fi montat un semafor

Holistic
Consilierul local PER Alexandru Toniuc a reuşit, după lungi insistenţe în şedinţa de buget, să obţină promisiunea primarului Ovidiu Creţu că, la Viişoara, Primăria Bistriţa va monta un semafor pentru ca cetăţenii şi în special copiii să poată traversa DN 17 în condiţii de siguranţă.

Alexandru Toniuc (PER) a încercat, încă de la începutul şedinţei, să obţină acordul Consiliului Local pentru rezolvarea unei probleme spinoase, montarea unui semafor la Viişoara. El a încercat să forţeze mâna CL în timpul dezbaterilor pe marginea bugetului de la Direcţia de Servicii Publice, dar viceprimarul George Avram, preşedinte de şedinţă, nu a vrut în ruptul capului să supună la vot propunerea lui Alexandru Toniuc.

În discuţie a intervenit şi primarul Ovidiu Creţu care l-a asigura pe consilierul PER că problema se poate rezolva.

„Avem 18.000 de lei pe care îi luăm de la centrale termice şi cu ei vom monta semaforul la Viişoara. Putem rezolva problema în felul acesta. Totul este să vedem cât de oportună investiţia”, a spus primarul.

Imediat după aceea, Alexadru Toniuc a spus: „Îmi retrag propunerea. Am încredere în cuvântul domnului primar”.

Traversarea DN 17 la Viişoara a devenit o adevărată aventură riscantă de când drumul a fost modernizat. În zonă se circulă cu mare viteză şi au fost numeroase accidente, inclusiv mortale. Un semafor ar rezolva problema şi le-ar da mai mult confort părinţilor care îşi trimit copiii la şcoală.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Marius

  Semafoare pe DN???
  Aţi înnebunit?

  Dacă sunt probleme cu traversarea şoselei în acele zone, faceţi pasarele!

  Asta mai lipseşte… să opreşti traficul pe DN (cozi pe DN)

  (0)
  • Walter Born

   Problema de o paserele este in primul rind aceasta ca nu va fi folosit de cei pentru care ar vrea sa fie facut. Omeni mai in virsta sigur nu o sa urce pe ea si multi nici nu puteau.
   Dar dnle Marius, mai vorbim noi, cind aveti dvs peste 60 sau 70 de ani despre cum este sa fugi peste un drum circulat de soferi fara bun simt si cu viteza mare fara scrupule si care cred ca drumul este proprietatea lor personala.
   Pe linga o pasarela este foarte costizitor si urit de pe asupra..

   (0)
 2. Doru Stere

  DN de care spuneti trece si prin Bistrita, si sunt semafoare pe traiectul sau in oras. Nu va vad atat de vocal in acest caz. Sau credeti ca Viisoara, ca si cartier al Bistritei e cumva de rang inferior marii metropole Bistrita? Nu stau in Viisoara, dar e de bun simt ce spun eu aici. Copii aveti? Cat de confortabil te-ai simtii sa stii ca copilul tau trece strada in fiecare zi intr-o zona unde orice cretin cu BMW are impresia ca e pe autoband intre Viena si Salzburg?

  (0)
 3. Gabriela Born

  Oh, ma bucur mult!!!
  M-am ingrijorat cand a fost propusa hidosenia aceea de pasarela. Este destul sa vad asa ceva in drum spre Bucuresti.

  (0)
 4. Mircea

  D-na Cristiana cu tot respectul dar informatia este gresita ,aveti dreptate propunerea pentru semaforul cu buton din zona ANL Viisoara a fost sustinuta si de catre domnul consilier Toniuc ,domnul consilier Orban si domnul consilier Muthi ,dar sa spuneti ca este cel care a reusit sa convinga executivul primariei si consiliul local este departe de adevar ,in primul rind avem un reprezentant al localitatii Viisoara in consiliul local care a facut loby in acest sens si majoritatea cetatenilor au fost informati dupa sedinta de consiliul local din luna ianuarie cind a obtinut promisiunea in plenul sedintei de la domnul primar Cretu ,
  vezi si cele doua statii de autobuz care au fost prinse in buget ,mai exact putem spune ca datorita cetatenilor din localitatea Viisoara care la alegerile locale din iunie 2012 au dat primarului Cretu si echipei sale cele mai bune rezultate din municipiul Bistrita .

  (0)
 5. raul adrian

  eu am auzit altceva cum ca : Printul Charles a luat taurul de coarne si vrea sa construiasca la Viisoara un Aeroport , care va fi construit de britanici in mai putin de un an. Nu este un secret pentru nimeni ca printul Charles este un mare iubitor de Romania, si de Transilvania in special. Stie cam toata suflarea romaneasca (si o mica parte din cea britanica) ca printul Charles petrece perioade destul de lungi prin Ardeal unde are si cel putin o casa. De obicei, zboara cu British Airways la Bucuresti si de acolo merge cu masina pe drumurile nationale romanesti cam lente pentru gustul Altetei Sale Regale.
  Ei bine, din surse apropiate familiei regale britanice, am aflat ca lui Charles i s-a taiat sa tot zboare la Bucuresti si sa faca nu stiu cate ore pana in zona saseasca. Mai intai s-a gandit sa termine acea autostrada
  Comitetul de actiune de la, Palatul Buckingham s-a pus pe treaba, asa ca iata detaliile pe care am reusit sa pun mana. Noul aeroport din Viisoara ,va fi gata cel mai probabil pe 1 aprilie 2014, asa ca bravo viisorenilor, norocosilor . Bravo inca odata .

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.