Ionuț Simionca, nou proiect de lege. ”În SUA funcționează”

Holistic

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, a anunțat că va depune în Parlament o nouă inițiativă legislativă, pe model american. ”Am finalizat proiectul de lege, acum am început strângerea de semnături, vreau să strâng semnături de la parlamentari din toate partidele politice. Siguranţa copiilor noştri nu are culoare politică. În zilele care urmează voi depune proiectul la Parlament”, a spus Ionuț Simionca într-o conferință de presă.

Proiectul de lege se referă la introducerea obligativităţii autovehiculelor de a opri la mesajul STOP afişat de autobuzele şi microbuzele şcolare.

”Propunerea legislativă va conduce la adoptarea unei conduite preventive în timpul deplasării pe drumurile publice atât din partea conducătorilor de autobuze și microbuze școlare, cât și a celorlalți conducători de vehicule. Pornind de la experiența mea din Statele Unite ale Americii, unde am observat atenția care este acordată copiilor și am văzut că funcționează, propunerea legislativă introduce obligația de a echipa autovehiculele având inscripţia „transport şcolar” cu dispozitive luminoase cu mesajul STOP, aflate în stare de funcționare. Conform inițiativei, conducătorii autovehiculelor având inscripţia „transport şcolar” sunt obligați să semnalizeze intenția de a opri pentru urcarea/coborârea pasagerilor prin punerea în funcțiune a dispozitivului luminos cu mesajul STOP și menținerea acestuia în funcțiune pe toată durata opririi, cu excepția cazului în care ies din trafic în staţiile prevăzute cu alveole”, a menționat Ionuț Simionca.

Parlamentarul PMP a explicat: ”În această situație, conducătorii de vehicule care circulă pe același sens de circulație și în spatele autovehiculelor având inscripţia „transport şcolar” care au în funcțiune dispozitivul luminos cu mesajul STOP sunt obligaţi să oprească imediat, la o distanţă suficientă faţă de acestea. De asemenea, conducătorii de vehicule care circulă din sens opus sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi cu atenţie sporită pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie”.

Expunerea de motive și forma proiectului de lege:

 

”Transportul elevilor cu autobuze și microbuze școlare a devenit tot mai riscant în condițiile unei infrastructuri rutiere din ce în ce mai deteriorate și a unui trafic din ce în ce mai aglomerat. Conform Institutului Național de Statistică, statistica accidentelor de circulație cauzatoare de vătămări corporale în rândul tinerilor cu vârsta până la 20 de ani este foarte îngrijorătoare – dacă în anul 2013 s-au produs 6.363 răniri și decese, în anul 2016 s-au produs 8.306 răniri și decese în rândul acestora. Accidentele de circulație reprezintă o consecință directă nu numai a nerespectării sau necunoașterii regulilor de circulație ci și chiar a inexistenței unor astfel de reguli. Prin munca mea parlamentară, pot ajuta la crearea unui set bun de reguli, care să ajute la protejarea copilașilor noștri, care să ducă la reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere cu consecințe grave asupra elevilor”, a comentat Ionuț Simionca.

Google Ads

Comentarii

 1. Balan Marius -ecologist PV

  OM harnic si cu mare bun simt. Lipsit total de aroganta specifica impostorilor care s-au ajuns doar prin meseria de politruc. Bravo domnule Deputat IONUT SIMIONCA ! Aveti toata stima mea si a familiei mele !

  (0)
 2. Lavinia

  Un proiect f f bun!!! Avem copii si stim cât de importantă este siguranta acestora când se deplaseaza la scoala cu autobusul.
  Bravo si felicitari dle Simionca Ionut

  (0)
 3. Ioan Gura de Aur

  Ba sunteti tampiti…regula exista….(…) asta-i politica????????Si cine-l aproba…i-o tunat si i-o adunat, tusea si junghiul, doi de-un leu…

  (0)
 4. Vasi

  Bine v-ati gandit, s-au dat microbuze dar nu a luat nimeni in calcul cat de imprevizibili sunt copiii si cat de usor pot sa fie victima unui accident atunci cand pleaca la scoala sau se intorc acasa.
  Poate o sa aiba cap si PSDistii cand se va vota in Parlament acest proiect legislativ. Am doi copii, toti avem copii si ne gandim la siguranta lor.
  Dar de barierele la calea ferata ce se mai aude? tot mari sunt amenzile pe care le-ati propus de nu a fost inca aprobat proiectul? Vor sa il treaca si prin scaderea amenzilor tot sa nu fie montate? Sunt sub orice critica guvernantii astia votati de oameni orbi sau prin absenteismul de la vot. Scot ochii cu asa zisele cresteri salariale. La magazine nu merg, cu masina nu circula? De fapt preturile au crescut. Rusine PSD, ALDE si UDMR !!!

  (0)
 5. Adina candale

  Voi chiar trebuie să luati toate ideile de la altii, voi bineinteles nu gândiți, asta funcționează acolo unde sunt multe mașini ce transporta copii, chiar nu aveați ceva mai important ?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.