”Am stabilit un obiectiv comun: renașterea fotbalului bistrițean”, spune Ionuț Lupescu

Holistic

ACTUALIZARE În turneul său electoral în perspectiva alegerilor din 18 aprilie pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, fostul internațional Ionuț Lupescu a ajuns și la Bistrița, însoțit de un alt component al ”generației de aur”, Florin Răducioiu.

”Am fost de multe ori la Bistrița, revin după șase ani. Aici am regăsit prieteni și m-aș bucura ca data viitoare când vin să regăsesc și o echipă de fotbal la un anumit nivel, este foarte important. Îmi doresc dezvoltarea fotbalului românesc. Am lucrat aproape șase ani în Europa și vreau să-mi aduc toate cunoștințele și conexiunile în slujba fotbalului românesc. Nu suntem pe un trend pozitiv, cred că se pot face multe lucruri, putem redresa fotbalul românesc. Avem talente, avem resurse și cred că este un moment propice să avem o legislație clară, pentru ca autoritățile locale să poată investi în sport. Trebuie să recredibilizăm fotbalul românesc. M-am văzut cu președintele AJF Dan Jiga, cu ceilalți membri afiliați, peste tot unde merg mă întâlnesc și cu autoritățile locale, pe care le văd ca niște dezvoltatori, niște finanțatori ai sportului. Este important să avem un parteneriat, pe programe. Peste tot pe unde am fost lumea vrea să investească în sport, dar cu o condiție: să existe o lege permisivă. Legislație și recredibilizare, sunt lucruri prioritare pentru mine”, a declarat Ionuț Lupescu.

El a menționat că președintele FRF Răzvan Burleanu îl atacă în mod repetat ”deoarece școala asta a învățat-o: diversiune, denigrare, minciuni, lucruri scoase din context. Se încearcă scoaterea mea din cursă, vor mai încerca, dar în 18 aprilie voi fi președinte”.

El a postat apoi pe Facebook: ”Bistrița este un județ cu veche tradiție fotbalistică. Stau mărturie anii în care echipa locală era o prezență constantă în Liga 1, dar și dragostea bistrițenilor pentru fotbal. Din păcate, în ultimii ani, fotbalul de aici a întâmpinat o perioadă de regres. Dar asta nu înseamnă că, prin investiții și implicare, fotbalul bistrițean nu poate renaște. După discuția pe care am avut-o astăzi aici cu oameni de fotbal și cu autoritățile locale am aflat că și aici legislația actuală pune piedici investițiilor și dezvoltării. Le-am vorbit despre proiectul meu de a creea o legislație eficientă care să vină în sprijinul celor care doresc să investească în sport și ne-am stabilit, împreună, acest obiectiv comun: renașterea fotbalului bistrițean. Sunt convins că avem capacitatea să îl îndeplinim!”.

Răzvan Burleanu, care candidează pentru un nou mandat la șefia FRF, a fost la Bistrița săptămâna trecută. Aici detalii.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Rahan

  Jiga si cu ceilalti 3 slugoi de BN, voteaza cum le zice de la „partid”, de la „primu-secretar”.. E clar ca va castiga Lupescu, pus de ciuma rosie..

  (0)
 2. Marius Nicolae Pop

  Nu uitati ca, Burleanu a fost „”impins”‘ la Federatie de…Basescu,via PDL… Cel putin , asa scria in presa la momentul acela! Ar fi bine, sa avem la FRF un specialist( fost jucator in echipa nationala, traditie in familie, studii superioare, specializari in domeniu, etc.) Asadar, Lupescu! Mult succes! Cu respect, MNPop P.S. Sa scapam odata de dictatul politic… Meritocratia salveaza Romania!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.