Ioan Sidor Bodescu s-a plictisit în pensie. În ce domeniu debutează ca stagiar

Merigo

Fostul șef al Serviciului de Protecție Internă Bistrița-Năsăud, comisarul șef Ioan Sidor Bodescu, revine în activitate la mai puțin de un an după ce s-a pensionat din Ministerul Afacerilor Interne. Cu studii de economice, de drept penal și științe politice în CV, Ioan Sidor Bodescu a susținut examenul de admitere în avocatură și l-a promovat cu 74 de puncte. În următorii doi ani va fi avocat stagiar la Baroul Bistrița-Năsăud.

”Dintre cei 12 candidați din Bistrița-Năsăud care am susținut examenul de intrare în avocatură am promovat trei, printre care și eu. Voi activa ca avocat stagiar în cadrul Baroului Bistrița-Năsăud, încă nu știu cine anume îmi va fi maestru. Sunt interesat de drept fiscal și de penal. Avocatura este o profesie liberală și nu există niciun fel de incompatibilitate cu statutul de pensionar. La stat, oricum, nu mai vreau să lucrez. Cred că au fost suficienți cei peste 20 de ani”, a declarat Ioan Sidor Bodescu pentru Timp Online.

Ioan Sidor Bodescu a mai fost inspector șef la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, înaintea lui Ioan Ovidiu Mureșan.

Au mai intrat în avocatură ca stagiari Sanda Hotfoludi și Ovidiu Pop.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Adrian C.

  Legea pensiilor trebuie modificată urgent.
  -vârsta de pensionare: 65 de ani, atât barbatii cât si femeile.
  -eliminarea pensiilor speciale
  -cei care nu pot să muncească pana la 65 de ani să işi bage dosar de pensie de boală.
  -cei care sunt uzați fizic si psihic, şi nu pot să muncească 8 ore pe zi, să muncească 4 ore pe zi. Angajatorul plătindu-le salariul pt. 8 ore de muncă. Angajatorul primeste de la stat diferența de bani (pentru că angajatorul a platit salariu intreg, iar salariatul a muncit doar 4 ore, adică jumătate de normă).
  Sper că ati inteles mecanismul.

  (11)
  • ion

   Ioan sidor bodescu nu s-a plictisit in pensie.El a demonstrat ca poate si in alt domeniu(cel privat).Felicitari SIDOR.

   (0)
  • Adrian C.

   @ion
   Sigur că poate să se intreţină singur şi că nu era nevoie să primească pensie incă de pe acum.
   Putea ieşi in pensie când împlininea vârsta de 65 de ani, iar modul de calcul al pensiei se putea facea in felul următor: anii munciți in MAPN + anii munciti in avocatură. Pensia se acordă oamenilor care sunt uzați şi nu mai fac față pe piata muncii. Pensionarii speciali nu sunt uzati, sunt apți de muncă.

   (1)
 2. Minodor Filigranatu

  La capacitatea lui, Bodo nu avea cum sa ramana asa fara nici o activitate in domeniul juridic…Felicitari! Va fi un avocat profesionist si cu cota mare pe piata.

  (-6)
 3. pensia de stat pe scaun

  Isi iau degeaba astia pensia si salariile… camatarii si valutisti sunt in decebal de 25 de ani…. oare ce a lucrat asta toata ziua

  (10)
 4. Gelu

  Pacat ca baietii buni ori n-au pile, ori n-au noroc.
  Consilierul acela de la USR, baiat fain, bine pregătit, a fost respins la primărie că n-a avut sprijin politic, iar la avocatură și la procurori n-a avut noroc, cazând cu doar puțin sub linie.

  (2)
 5. Cititor

  Cum pot da legi aiurisice?Sa se pensioneze cand este atat de tanar??¡!!!!Colegii de liceu mai lucreaza 20 de ani pana la pensionare.Chiar e bolnav guvernul si parlamentul romanesc.Cum pot da legi atat de nedrepte?

  (12)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.