Interceptări DNA. Ovidiu Puţura ameninţa o judecătoare: ”Îi rup picioarele, o calc cu maşina”

Holistic
Din interceptările DNA în cazul fostului secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, reiese că acesta adresa ameninţări la adresa unei judecătoare pe motiv că aceasta ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă în dosarul de care era interesat. ”O vezi în spital cu picioarele rupte”, spunea el.

Procurorii anticorupţie arată, într-un document trimis instanţei, că unul dintre motivele pentru care fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura trebuie arestat pe perioada cercetării sale este că acesta „a adresat ameninţări la adresa unor magistraţi pe motiv că ar intenţiona să pronunţe o hotărâre nefavorabilă în cauza în care este interesat”.

Astfel procurorii redau fragmente dintr-o discuţie a fostului demnitar cu complicea sa, judecătoarea Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, care îi spunea că nu crede că poate convinge măcar o colegă de complet să dea soluţia dorită de Puţura pentru soţia sa. Acesta trebuia să o convingă măcar pe una din colegele lui Iacob din complet, căci a treia ar fi rămas în opinie separată.

”Ovidiu Puţura: Şi ce mă de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea…

CI.: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…

Ovidiu Puţura: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că… (…)

O.P.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.

C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?

O.P.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm…

C.I..: Măi în ce situaţie mă pui…

O.P.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu…

C.I.: Ce faci?

O.P.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.

C.I.: Te rog frumos… şi eu ce să fac acum…

O.P.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi… ce rezultă din dosar.

C.I.: Să fac opinie separată?

O.P.: Da. Păi, tu vezi ce rezultă din dosar, apăi lucrurile sunt foarte clare. Socrul meu o cumpărat acest teren cred că în anul 1990 şi ceva, nu mai ţin minte exact, înainte de 2000 oricum. Socrul voia să îşi vândă casa din Beclean şi să se mute în Bistriţa, pentru că fetele erau în Bistriţa… după ce să stea în Beclean. Asta-i adevărat că eu l-am îndrumat, mă de ce nu te duci să cumperi un teren – că atunci nu aveau valoare terenurile, nu avea bani, ştii – cumpără un teren, du-te la o licitaţie, cumpără un teren. El şi l-a ales, ăsta e, OK. Mi l-a arătat şi mie, uite-l. Bineînţeles că pe mine nu m-a interesat, nu m-am dus pe acolo. Dar nu are importanţă asta. El a fost proprietar”.

Anchetatorii redau un alt fragment al aceleiaşi discuţii dintre Puţura şi judecătoarea Iacob în care fostul demnitar continuă seria ameninţărilor în vreme ce complicea sa îl întreabă dacă este de acord cu soluţia pe care plănuieşte să o ia în dosar:

”Corina Iacob:  Acum, vis-a-vis de… ţi-ai făcut cerere de strămutare?

Ovidiu Puţura: Nu mi-am făcut…

Corina Iacob:  Ascultă-mă!

Ovidiu Puţura: Da. Da’ eu vreau să te întreb: tu te-ai uitat prin dosar, ca idee aşa?

Corina Iacob: Stai să îţi spun cum stau lucrurile!

Ovidiu Puţura: Da, ia zi cum stau lucrurile. Alina mi-a povestit un pic, dar era foarte emoţionată că… zicea nu se poate, că nu ştiu ce…

Corina Iacob:  Doamne, ce… Zic Ildi ce îi de făcut? Nu ştiu, pe mine nu mă interesează, aşa şi aşa… Păi tu: Nu zice chiar aşa. Gândeşte-te că poate îţi vine Ovidiu încă o dată preşedinte la Tribunal… Mie?… Îi rea, îi şi nebună, îi egoistă, îi complexată… îi nu ştiu ce să spun, deci are în ea o răutate care îi vine… origine, nu un ţăran, un ţăran de vază… din origini, din felul cum arată, cum se comportă, are impresia că toată lumea râde pe la spate ei… nu se mai opreşte, ştii cum face… merge, merge… Şi atunci zic: Tu, hai să găsim o soluţie să putem… că eu… Gândeşte-te în ce situaţie mă pui. Că niciodată nu am pronunţat în majoritate şi cu opinie separată. (…)

Corina Iacob:  Bun. Şi dacă ajung la o concluzie diferită de a ei…

Ovidiu Puţura: Da.

C.I.: Să fac opinie separată?

Ovidiu Puţura:  Da. Poţi să faci liniştită opinie separată şi poate să facă şi Camelia, că oricum îi spun şi ei. Deci asta este foarte grav. Da oricum îi cad geamurile la asta… (…)

Ovidiu Puţura:  Da? Deci ea trebuie să… ea deci nu… ţi-am spus şi ţie şi asta nici nu se pune problema… deci Camelia nu dă decât soluţia care trebuie din dosar. Nimic. Nu am nevoie de nici un ajutor de la nimeni, că nu vreau ajutoare.

Corina Iacob: Şi atunci cum coexistai acolo cu ea?

Ovidiu Puţura Cu cine?

Corina Iacob: Vicepreşedinte de Tribunal?

Ovidiu Puţura:  Lasă că mă ocup eu de asta, stai liniştită. Oricum mă ocup de ea, proasta dracului, tâmpita… ştii?

Corina Iacob:  Dacă obţin casare cu… de rejudecare să se verifice posesia, treburi socoteli şi aşa mai departe, îi bine?

Ovidiu Puţura:  OK. Să verifice, ţi-am zis. Pentru mine este bine oricum”.

Reamintim că Ovidiu Puţura a fost reţinut 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă timp de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, iar judecătoarea Corina Iacob este urmărită penal în acest dosar, pentru luare de mită.

Ovidiu Puţura a primit foloase necuvenite în cuantum de 30.000 de euro de la un inculpat, căruia i-a promis în schimb că îi va obţine o hotărâre favorabilă într-un proces. Foloasele necuvenite au constat în suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vânătoare şi unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi circa 30.000 de lei, Puţura promiţându-i în schimb inculpatului Laurenţiu Ţăranu ”să stea liniştit pentru că va lua achitarea”, scrie evz.ro: ”Cei doi s-au întâlnit în noiembrie 2013 la un hotel de lux din Sinaia, Puţura participând cu această ocazie şi la o vânătoare de urşi. El s-a arătat încântat de faptul că a luat ca trofeu capul ursului pe care îl împuşcase, iar cheltuielile de 6.000 de euro aferente sejurului au fost achitate de Laurenţiu Ţăranu. Acelaşi Ţăranu a plătit între 500 şi 600 de euro pentru un sejur al lui Puţura la un hotel din Mamaia, ocazie cu care o discuţie dintre cei doi a fost interceptată de anchetatori”.

Sursa: evz.ro

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. coco

  Frumos doamna judecator sa iti faci colega taranca, rea, nebună, egoistă, complexată, ….dar sa stii ca taranii sunt oameni onesti…nu ca dumneata!!

  (0)
 2. Adrian

  Cand vezi cum discuta judecatorii si ce blaturi fac ca sa scoata o sentinta te crucesti . Asta-i justitia din Romania pentru ca magariile astora de la Bistrita se pot extrapola lejer . Astia-s magistrati inamovibili ; aia-i proasta , taranca , complexata , are toate calitatile .Mama , unde dracu sa emigram ?

  (0)
 3. radu marincus

  Cum poate discuta si gandi un magistrat ca un interlop !? Nu cred ca este posibil !!! Cum poate un demnitar al statului sa faca aluzie la oameni platiti sa calce si sa ucida ? Este incredibil si asa cum tremuratul te apuca deabea dupa accident, tot asa si eu simt frisoane pe sira spinarii.

  (0)
 4. Dan Sehăşan

  De se pune o trupă de procurori o ţâră mai şcoliţi să scalmene un pic relaţiile de tip interlop dintre politicieni, afacerişti şi funcţionari publici cu statut special, apoi îi bai mare… rămânem aproape fără nici un şef de-ăsta numit politic, fără o samă de oameni ai legii şi fără afacerişti din ăştia sugativă pe buget, ce nu se pricep decât la a împărţi mită peste tot, dar cu beneficii imense pentru toate părţile. Iar banii de-i împart sunt produşi totuşi de cineva, în România asta a noastră, cu mult efort, imaginaţie, prin muncă grea, în relaţii de afaceri în care partenerul principal nu e statul, ci clienţi adevăraţi, ce se zbat să întreţină aparenţa de normalitate a ţării noastre dragi.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.