Cursele cu taxiul în Bistrița vor fi mai scumpe

Holistic

Primăria Bistrița a elaborat un proiect de hotărâre privind ajustarea tarifului de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi în municipiu, care va fi suspus aprobării Consiliului Local în ședința ordinară din luna august.

În 2010, tariful maxim de transport persoane în regim de taxi a fost stabilit la 2 lei/km. La sfârșitul lunii iunie, Camera Naţională a Taximetriştilor din România – Filiala judeţeană Bistriţa-Năsăud a solicitat Direcției Servicii Publice Bistrița ajustarea tarifului maximal la 3,50 lei/km.

”Solicitarea este motivată de creșterea costurilor de operare pentru cursele efectuate, din 2010 până în prezent ajungându-se la imposibilitatea acoperirii costurilor din veniturile înregistrate la tariful în vigoare. Mai mult la cursele efectuate în afara municipiului, pierderile înregistrate sunt semnificative. Ținând seama de evoluţia preţurilor din anul 2010 (când a avut loc ultima majorare de tarife taxi) până în prezent, propunem Consiliului Local Bistriţa adoptarea unei hotărâri care să stabilească tariful de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi în municipiul Bistriţa la 3,50 lei/km”, se arată în proiectul municipalității.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. citizen

  si asa sunt prea multe taxiuri în oras, iar 30% sunt focare de infectie.
  nu mai vorbim de cocalarii de la volan care nu respecta nici cele mai elementare reguli de circulatie.

  (0)
 2. MIHALCEA FLORIN

  Taxiuri murdare exterior,interior și portbagajul masini,fum de țigări ,ruginite îmbrăcămintea lasa de dorit 90 % au asa ceva!
  Trebuie oferite si conditi ,
  Unde este strategia managerială ?
  Se primește o comanda soferul pleaca spre comandă,dar pe acelasi ruta un client ii face semn sa-l duca acasă, oprește.dar am comanda ,culmea pe aceiași strada mergea clientul .
  Firma avea de castigat de doua ori.

  (0)
 3. unul care nu circula cu taxiul

  am lasat masina la reparat si am chemat un taxiu care pentru a ajunge de jos de pe centura in unirea m-a bagat prin centru loc unde s-a si incheiat cursa dupa ce l-am injurat si m-am dat jos

  (0)
 4. radu

  si parcheaza in fata la Billa pe doua randuri de nu poti sa iei curba fara sa te pui in pericol ca te lovesti cu una de pe sens opus!!! Iar in Decebal fac niste manevre……

  (0)
  • unul care banuieste ca taximetristii sunt 90...

   si la OMV dubleaza si trebuie sa depasesti linia continua!!
   daca claxonezi …TE INJURA
   stiti cum injura un taximetrist?

   foarte prost!!!

   (0)
 5. Miscare

  Taximetristi in pantaloni scurti, slapi sau sandale, maieuri si ei transpirati si nebarbieriti. Cam asa e tiparul taximetristului bistritean. Mai bine pe jos decat sa faci averi la taximetristi. E mai sanatos pe jos.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.