Cristina Iurișniți: Stop incompetenței unui Guvern care vrea ca totul să fie unic și controlat!

Holistic

”În Comisia de Învățământ a fost invitată directoarea Editurii Didactice și Pedagogice, doamna Maria Nistor, pentru a da explicații cu privire la erorile grave din manualele școlare din acest an. Evident, Editura nu și-a asumat răspunderea pentru managementul defectuos al tipăririi manualelor. Mai mult decât atât, doamna director nu a recunoscut starea de ilegalitate în care s-a aflat Editura în lunile iunie-iulie, dată fiind neconstituționalitatea legii de înființare”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți:

”Greșelile din manualul de geografie, care va fi retipărit și va costa 300.000 lei, din cel de istorie, română și matematică au venit pe fondul lipsei de rigurozitate științifică a autorilor de manuale, a evaluatorilor din MEN dar și a lipsei de personal suficient din Editură. Cu 5 redactori și 4 tehnoredactori, EDP a tipărit 105 titluri și a cheltuit peste 24 de milioane de lei. Cele 2,5 milioane de manuale nou tipărite vor aștepta erata, iar copiii vor învăța din manuale cu greșeli, fără să aibă acces la forma digitalizată care nu e încărcată pe site. În România europeană, manualele pentru studiul limbilor de circulație, engleză și franceză, lipsesc pentru clasa a VI-a.

În contextul în care în 26 septembrie vom sărbători Ziua limbilor europene, cum încurajează MEN studiul limbilor străine, dar și accesul la o educație de calitate? Nu mai amintim de faptul că editurile private și piața concurențială au fost considerate adevărați dușmani ai banilor publici, însă anul acesta, pentru manuale de o calitate inferioară, au fost alocate sume duble din banii noștri! Lista întrebărilor poate continua fără să primim răspunsuri concrete. Iar în contextul gravelor probleme din învățământ, a lipsei digitalizării și informatizării școlilor, aflăm de la doamna director că toate școlile din România sunt conectate la internet. Îmi vine greu să cred o astfel de afirmație falsă în contextul în care avem zeci de unități de învățământ fără autorizații sanitare de funcționare, fără apă potabilă sau cu grupurile sanitare în curte, ca pe vremea bunicilor!

Ce fel de Educație ne dorim pentru copii noștri? Una europeană, conectată la noile tehnologii, sau una retrogradă, care nu încurajează valorile autentice? Cerem demisia directoarei Nistor pentru managementul defectuos, pentru lipsa de respect pentru actul educațional, pentru elevi, profesori si părinți! Stop risipei iresponsabile din banii publici! Stop incompetenței unui Guvern care vrea ca totul să fie unic și controlat!”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. Alan Dala

  Ceea ce zice doamna S in acest articol e de bun simt si sunt de acord cu dansa.
  Dar sa trecem la ale noastre.
  Doamna S, ne spuneti si noua cine este acel Andrei Muresan de la care ati primit 9.779 de lei pentru serviciile pe care i le-ati prestat? E foarte bine ca a fost 9779 si nu 9669.

  (0)
  • Rabinul

   Macar pune si tu Ș nu S ca sa nu creezi confuzie! Si de la Andrei Muresan a incasat si a dat 6969! Dar este singura sansa acum ca iti dai seama ce o sa-i dea bistritenii de acum incolo!

   (0)
 2. Bunica

  Partidul asta o sa dispara la urmatoarele alegeri. Nu este un partid pentru romania. Un partid ce sustine LGBt. Un partid imoral condus de Soros. Doamne fereste tara asta de asa partide. Doamna ati gresit partidul sau v ati bagat pentru bani. Multi vand tara asta si traditiile pentru bani. Sarpele nu doarme.

  (0)
 3. Alan Dala

  A facut doamna Snitel un live si a zis ca campania „Fara penali in functii publice” a fost un succes. =)) Succes insemna cand se rezolva problema, ca pentrui oameni le-ati adunat. Ea vede succesul numai prin faptul ca a reusit ea pentru ea si pentru partid. Parca vad ca iar o sa lucrezi pentru Andrei Muresan, dupa mandatul asta.
  Doamna Snitel, ce ati facut cu semnaturile? Informati oamenii, nu-i mai luati de prosti, ca majoritatea din naivitate au semnat, nu din prostie.
  Si live-ul de la snitelarie a fost un real succes, a adunat vreo 260 de vizualizari, 20 de likeuri si 10 distribuiri. =))

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.