Comisie de evaluare a pagubelor. Cristian Niculae: Situația este sub control

Holistic

ACTUALIZARE Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Primăriei Bistrița a avut, miercuri seara, 21 de intervenții și a evacuat patru persoane din locuințele inundate, dintre care două nevăzătoarea și una cu handicap locomotor. În cursul zilei de joi se va constitui o comisie de evaluare a pagubelor, iar administrația locală va sprijini persoanele afectate, anunță viceprimarul Cristian Niculae.

”Seară cu probleme majore la Bistrița. După manifestările meteo extreme cu care s-a confruntat orașul în această seară, am ieșit pe teren, alături de reprezentanții SVSU Bistrița să intervenim și să vedem problemele apărute. În mai multe zone din oraș s-au semnalat inundații stradale, apele s-au revărsat în curțile caselor, iar în Ghinda, Slătinița și Unirea s-au înregistrat pagube materiale generate de debitele crescute ale pâraielor din aceste zone. Echipele Serviciului Voluntar de Situații de Urgență au efectuat un număr de 21 de intervenții până la această oră si au evacuat din locuințele lor inundate un număr de 4 persoane, dintre care două nevăzătoare și una cu handicap locomotor. Mâine dimineață se va constitui o comisie de evaluare a pagubelor din teren din partea Primăriei Bistrița și vom veni cu măsuri de rezolvare a acestor probleme. Mulțumesc reprezentanților SVSU Bistrița pentru reacția rapidă și profesionistă de care au dat dovadă și în această seară”, a scris el pe Facebook.

Joi, Cristian Niculae a postat: ”Situația este sub control. Am evaluat astăzi împreună cu reprezentanții Direcției de Servicii Publice și cei ai SVSU situația gospodăriilor din Slatinița. Intervenim pe tot parcursul zilei în localitățile Slătinița, Ghinda, Unirea, precum și în alte zone ale orașului la golirea beciurilor de apă, reprofilarea drumurilor de piatră afectate și curățarea carosabilului de aluviuni. Constituim de asemenea o comisie de evaluare a pagubelor și vom lua dacă se impun și alte măsuri. Am rugamintea să participăm cu toții la acțiunea de curățare. Contactați-ne dacă aveți nevoie de sprijin!”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Dan tacool

  Dnu Vice iar va băgați in seama?! Mulțumim pentru canalizare in Unirea, Slatinita, mun Bistrita. Va mulțumim pentru tot ce ați facut alături de dl. Primar pentru comunitate, in special pentru părtia de schi, strutii, merele si lumânările din oraș! Ați dormit ani de zile in primărie Si cand ploua mai mult unde nu exista canalizare este dezastru. Am trecut ieri pe drumul Slatinitiei dupa furtuna, nu cred ca are sens sa descriu ce era pe drum, In Unirea dincolo de calea ferată la fel. Mie mi ar fi jena sa Mai apar in poze sau sa comentez ceva …. lăsați ne ! Lăsați-ne! Lăsați ne!

  (39)
  • Claudiu

   Nu are nicio legătură vicele cu pârtia aia despre care vorbești . Întreabă-i mai bine pe liberalii ăia care au votat proiectul si fara care NU se putea face pârtia.
   Cât despre calamități naturale , ele exista in toată lumea.
   Poți ajuta cu ceva după, nu poți sta in fața naturii dezlănțuite.
   Cât despre somn, tu esti adormit sigur, altfel ai fi vazut ca vicele este un om implicat 100% !

   (-37)
  • Bullshit

   Iarasi sare USR la atac cu bullshit,
   Important este ca ii pasa cuiva de chestia asta, nu altceva

   (-15)
  • john

   vicele e un … fel de Dancila la fel de tembel ..a lu Radu Moldovan …cine-l cunoaste pe el si pe tac’su poate sa confirme….

   (19)
  • Rabinul

   Corect Claudiule! Sa-i fi vazut pe Peteleu si pe Hangan cum au votat! Bine ca bunul Dumnezeu le-a dat doar doua maini ca de aveau mai multe cu toate votau! Acum deh sunt in opozitie si nici rahat n-au mancat si nici gura nu le miroase!

   (-5)
 2. Bistritean

  De 11 ani s-a abatut o calamitatea deosebit de agresiva: primarul Cretu. De 3 ani ii tineti isonul, ii sustineti toate aberatiile dle viceprimar Niculae!

  (29)
 3. Vali

  E dezastru in cartierul Unirea , canalizarea este un dezastru ,toate casele sunt cu beciurile inundate de la 0.5 m la 1m si ,curtile la fel , nu se intimpla prima data bine ca facem pirtie de schii , punem struti si mere ca de asta au nevoie oamenii. Nu am vazut nici o implicare din partea primariei oricite sesizari s-au facut. Asteptam fapte nu vorbe si promisiuni electorale ne-am saturat.

  (23)
  • radu

   asa e cu aceste case construite cu beciuri fara drenuri….vine PNL si face stati linistiti. Face praf!!!! Cum a mai facut

   (-16)
  • jean de la bistrita

   radule….drenam pe partia de schi …ca banii de canalizari, drumuri ,utilitati is in partia de schii ,in excursii ,in struti si oua , si tot felu de festivaluri de 2 lei si studii de fezabilitate ,si-n salariile pe care imbuibatii astia le iau…Asa ca lasa-ne cu constatarile tale idioate despre drenuri si alte cele …

   (20)
 4. Corul “gladiolelor” laudatoare

  Sa ne trăiți , domnu vice!
  Un om deosebit, implicat,energic, omul fara care Bistrita ar fi o biata oaie pierdută !
  Mulțumim lui Dumnezeu si PSD-ului ca existați !
  P.S.
  Rugam laudatoarele care “canta solo” ,sa respecte ordinea intrării pe scena !

  (11)
  • bla

   radu istetule,unde sa drenezi apa daca nu ai canalizare,vorbesti si tu sa te auzi.
   hai si drenaza mi mie si te platesc

   (8)
 5. Balan Marius - contribuabil

  Intai trebuie finalizate lucrarile la parculetul din GHINDA . Apa mai poate astepta ca intra in pamant. As e gospodarilor lu peste prajit ?Din banii de la WONDERLAND nu ne putem atinge .

  (12)
 6. Balan Marius - contribuabil

  Noi toti suntem de vina. Ar trebui ca dupa cate un dezastru , cetatenii sa faca o comisie si sa constate cine si unde sunt incompetentii, si cum au fot folositi banii. Dupa care un picior in cur la fiecare fara sa mai asteptam alegerile locale. Atata timp cat contractul intre cetateni si autoritati nu este facut si semnat si impus sa stiti ca gargara de partid nu va rezolva nimic. Ei se cred fixati pe scaune de o majoritate. In realitate este o majoritate fragila dintr-o minoritate care voteaza. Stati numai pe terase si dupa taste ca veti avea parte de si mai multe neplaceri .Deci cetatenii sa faca COMISIE pt. INCOMPETENTI .

  (18)
  • Flavius

   Lasă că vine Rareş Bogdan ( fanul tău ) şi.ți face o comisie de nu te vezi. :)))

   (-14)
 7. Codrut

  Se putea sa nu se tragă in poze Niculae Wannabe?
  Proaspăt lansat la apa de Răducu Moldovan drept candidat la primărie, l-a și luat apa pe Wannabe. Numai de l-ar duce cât mai departe de primărie, d-apoi pe ditamai funcția.
  Acum, sa nu fim rai, poate omul e bine-intenționat… poate chiar empatizează și vrea sa ajute… poate chiar e de buna credință!
  Problema e alta: omu’ NU poate, frate! Nu jignesc când spun ca nu e vreo eminenta cenușie, dar chiar nu e! Și, degeaba vrei dacă nu știi cum! Totuși, la șefia unei primarii avem nevoie de unul care sa aibă ceva sub carapace si sa fii făcut ceva la viața lui!!!
  Ca, dacă suntem drepți, Crețu e și destept, are și cultura generală, venea dintr-o funcție înaltă din mediul privat și tot a fost un dezastru ca primar!!!
  D-apoi asta pe care nu-l ajută nici mintea, nici anturajul, nici experiența, nici nimic?…
  Sa nu care cumva sa-mi Săriți in cap ca nu el a făcut pârtia, ca nu el ia decizii de 3 ani de când e Vice!!! Bai, in afara de poze și plimbat pe la curțile oamenilor cu povesti și promisiuni n-a făcut nimic timp de 3 ani!!!
  Și dacă acum se dezice de Crețu după ce l-a pupat in dos și s-a tras in poze pe pârtie, înseamnă ca e și ipocrit!
  Orașul asta are atâta nevoie de străzi asfaltate nu peticite, de canalizări, de centura, de iluminat ca de aer!!!
  Ce le explici tu ăstora inundați acum? Ca nu tu, ca Doamne-Doamne, ca natura, ca nu s-a tras clopotu’, ca facem comisie. Faceți comisii ca sa ce? Ca la următoarea ploaie, de-a fi și peste 10 ani e la fel!!!
  Cum, ma, sa ai curaj sa te uiți in ochii oamenilor când știi ca ai fost complicele lui Crețu pt deturnarea banului public de atâția ani numai pt fantasmagorii???
  Iar tu votantul responsabil, Cum naiba sa votezi cu unul care e habarnist total???
  Rog postacii pesediști sa se abțină!

  (25)
 8. Speranta

  Frate Codrut…ai mare dreptate,dar pe cine sa votezi ,cand pe lista de vot e lupu,porcu,vulpea,sobolanu etc..pe cine sa votezi?.vezi tu Codrut,..problema ta,e de fapt problema tuturor ..ce e de facut?.(sa nu zici USR .ca atunci nu mai are rost)..Trebuie toti bistritenii care nu sant fanatici sa puna de o antalnire si in felul asta(lasand la o parte aceste globe ,numite partide.)sa gandeasca ,sa punem de un inceput bun..Securisti pot fi recunoscuti dupa dorinta lor de a ironiza si a duce in derizoriu orice initiativa..asta e menirea lor,sa dezbine..Doar laolalta cu toti(fara partide)putem ceva..

  (-9)
  • Carol

   Speranța, de cele mai multe ori, oamenii de calitate nu se mai bagă in politica. Poate unii prea naivi sau poate prea optimiști crezând ca vor fi lăsați sa facă ceva. Din păcate, ajung la vârful puterii politice cei mai pupincuristi, zeloși, care accepta orice compromis și pot și șantajabili.
   Mi-as dori sa văd oameni care au ceva realizări la viața lor (mediu de afaceri, mediu universitar, administrativ etc.) care au curajul sa candideze chiar dacă nu au șanse mari! Sa arate ce-au făcut anterior și au votul multora garantat!
   Ai dreptate ca nu avem ce alege și iar ajungem la răul mai mic. Ce putem face:
   1. Prezenta masiva la vot, măcar sa existe legitimitate pt cel ales, indiferent de nume/partid
   2. Educație prin Implicare chiar și prin simpla informare a ceea ce se întâmpla la nivel administrativ (inclusiv comentarii la articole din presa (crede-ma ca le citesc cu nesaț politicienii), distribuiri pe Facebook, vorbit cu oameni care habar n-au pe ce lume trăiesc, dar se vând pe-o sticla de ulei)
   3. Ieșire in strada, in ședințe de consiliu publice, evenimente publice și luări de poziție dure și ferme
   4. Exercitarea unei presiuni pe politic pt performanța prin orice mod pt ca aceștia sa înțeleagă ca nu mai merge așa
   5. Încurajarea jurnaliștilor pt a scoate la suprafata toate ticăloșiilor lor (inclusiv prin citirea acestor articole și distribuirea lor)
   6. Audiențe, proteste, blocat centura, spus verde-n fata când ii prindem prin oraș (ca tot e mic orașul și nu umbla cu girofarul încă)
   7. Boicotarea prin orice forma a proiectelor idioate.
   Astea mi-au venit așa pe fuga. Or fi bune sau nu, dar hai sa facem ceva pt orașul asta ca suntem de ras mai rău decât Caracalul!
   Adică, sa le arătam ca ne pasa, ca nu pot face orice la infinit, ca mai trebuie sa și muncească pt bistrițeni și dacă nu-s in stare de nimic, sa plece din funcții!!!

   (14)
 9. PENTRU VICEPRIMARUL BISTRITEI

  CE NOROC AI TU CA ….MAI SUNT SI OAMENI PROSTI…
  habar nu ai ce meritati toti daca ai fi intrat in curtea mea plina de apa si sa-mi spui CA SITUATIA E SUB CONTROL!!!!!!!!!!

  (17)
 10. Cosmin

  Dar pe cei de la AQABIS nu-i intreaba nimeni cu ce se ocupa, nu de alta dar ne percep cel mai mare tarif din tara pentru canalizare, cica fac investitii.

  (14)
 11. Speranta

  Carol…nume predestinat..(ma refer la rege)..da domnule ,impecabil ce spui,problema noastra e punerea in practica.Pe asta mizeaza toata sleacta asta politica…mamaliga nu expldeaza ,zic ei..In cazul parintilor nostri a mers,nu a explodat,dar daca si noi o inghitim si atat ….poate veni tot regnul animal sa ne conduca..

  (3)
 12. Calina

  Eu zic ca ar trebui făcută o presiune pe Radu moldovan sa candideze. Nu sunt Fan PSD, nu i-am votat niciodată și nici n-o voi face! Dar sunt majoritatea votanților PSD care pun ștampila pe partid, nu pe om! Și acolo e problema!
  Cred ca oricine e mai bun decât Niculae Wannabe! Iar, pana una alta, județul arată mult mai bine decât orașul Bistrita. Oricât ii urâți pe pesediști, dacă tot ajunge vreunu la primărie, măcar sa nu fie cel mai rău!
  Ăștia care îl preaslăvit pe Wannabe, va rog eu mult de tot sa enumerați realizările vicelui din ultimii 3 ani! Nu ca e tânăr, viguros și prea bun ascultător de babe crete pe drumuri! REALIZĂRI!!! Poate are omu și nu știm noi!!!

  (5)
  • Daniela roman

   Vicele nu are nicio realizare! Punct ! E pe lângă subiect ! Omul e pădurar de meserie si are el de a face cu administrația! Trăiască partidul care l a propus! Omul e beteag rau, in afara de poze, constatări si rahaturi a fost absent de cand este in primărie, fiind permanent in umbra primarului. Mai are si fata aia de persoana cu disabilitati. Sa vina Radu la primărie si atunci orașul va fi cum ar trebui sa fie. Doamne ajuta !

   (4)
 13. Bistritean

  Daca ne limitam la actiuni de evaluarea pagubelor si de refacere a unor elemente de infrastructura e foarte putin….o administratie eficienta si indreptata spre cetatean ar trebui sa identifice rapid cauzele care au produs aceste pagube si actiuni urgente de eliminare….uitati-va la salcia din albia Vaii Rusului in aval de podul de la Diana si ganditi-va de cate ori a trecut administratorul orasului sau cineva din aparatul primariei pe acolo si ce masuri a luat in vederea curatarii albiei! E nevoie urgenta de interventii pentru asigurarea corespunzatoare a sectiunilor de scurgere a tot ce inseamna canalizare si apa pluviala iar unde nu exista rigole de scurgere sa fie facute in regim de urgenta! Dar pentru asta trebuie implicare si personal pregatit…..Daca aparatul de conducere al primariei ar fi acordat 10% din cate atentie au acordat partiei problemelor orasului erau intr-un stadiu mult mai avansat!

  (7)
 14. apoliticul

  Din toate comentariile eu unul inteleg un singur lucru…caracteristic, din pacate, societatii romnesti de astazi….dezbinarea, neintelegerea….
  Dragilor, haideti sa intelegem ca guvernarea anilor de dupa 90 pana in zia de azi ne/a distrus ca popor, ca si constiinta, tot….!
  Si noi, ca natie, am contributi la acceso lucru….fie pentru ca am most naivi, crezand in promisiunile lor, fie pentru ca nu am avut pregatirea necesara sa analizam anumite lucruri….si acesta este un pnct negativ al nostru….ne pricepem la tot!!! Dar putini ne pricepem chiar in domeniul in care activam……
  Si mai avem o meteahna…doar stim sa aruncam vina pe celallat, chiar pe neputinta noastra..
  Si suntem destructivi….oricine ar guverna, din orice partid ar fi primarul, presedintele, consiliul local….etc….fara sustinerea comunitatii nu poate face multe lucruri….
  Ori atat timp cat doar criticam, iar noi..nu numai ca nu facem nimic, dar distrugem si ce se poate…..de ce asteptam sa faca altii pentru noi…
  Haideti sa fim seriosi…cati dentre noi renunta la cateva ore sa faca ceva pentru comunitate….dar nu trebuie sa renutam ci sa facem ce ni se cere….moral…sa nu aruncam gunoiul oriunde, sa aiutam pe cel de langa noi daca putem, sa facem ceva benevol, fara sa asteptacm rasplata….
  Vreau sa va spun ca sunt 100% apolitic, urasc politica, ca doctrina, asa cum este inteleasa in aceste momente …caci sa ai idei convergente intr/un anumit domeniu, pe care sa incerci sa le pui in practica…tot politica se numeste ……politica sociala, ecologica, in investitii, justitie, etc…..cei care nu cunosc sa citeasca….
  Si…revenind la conducatorii pe care, noi …sau o parte dintre noi ii alegem….de ce trebuie, dupa ce i/am ales, sa ii impiedicam sa faca orice….ca asta facem defapt…fara sa gandim daca e bine sau rau….Haideti sa ii sprijinim in proiectele lor, sa nu ne mai luptam cu ei chiar in chestionile bune, doar sa demonstram ca putem sa ne opunem …unde duce aceasta atitudine….la regres…..
  Daca nu suntem de acero cu ei, atunci sa avem grija sa ajunga in acele functi cheiel cei ciu care suntem de acor….
  Si, chiar daca nu se intampla asta, chiar si cu dusmanul poti face pace daca e spre binele ambelor parti
  Asta e problema noastra, dezbinarea ….care ne e cultivant pentru a putea fi manipulati….
  haideti sa fim uniti intre noi si voi adjunge departe…de asta se tem multi….

  (1)
 15. Balan Marius -ecologist PV

  Apoliticule eu fac ceea ce intrebi tu aici. O fac de mult , imi las sute de ore pe an de la mine si practic voluntariatul, si ma duc si la dezbater publice de interes local la CL si CJ. Sa fie clar. Nu sunt impostor ! Chiar fac ce zic, exista stenograme, presa si tot ce afirm poate fi verificat. Si nici nu dezbin ci adun prin semnaturi mii de caractere , idei, ganduri ale bistritenilor nostrii revoltati pe anumite situatii. Vi la mine si ti le pot arata pe toate la dosare. Sunt inregistrate , stampilate si astept a doua venire a lui HRISTOS. In rest nu doare pe nimeni capul din administratie. Ei sunt vinovatii ROMANIEI si nu invers. Cunosc bine petitionarul roman care sa sti ca aproape in toate cazurile are dreptate.

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.