Cod galben de ploi şi vijelii în Bistriţa-Năsăud!

Holistic
După codul galben de caniculă din ultimele zile, judeţul Bistriţa-Năsăud este sub cod galben de ploi şi vijelii. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă atenţionare, de această dată de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de joi 14 august, ora 19.00, până vineri 15 august, ora 9.00: intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, descărcări electrice.

harta cod vijelii 14 augÎncepând din seara zilei de joi şi pe parcursul nopţii de joi spre vineri (14 august, ora 19.00 – 15 august, ora 09.00) instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul şi nord-vestul Transilvaniei.

În judeţele Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba şi Hunedoara vor fi intervale cu averse torenţiale, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În sudul şi sud-estul ţării este cod galben de caniculă.

O scădere de temperatură se va resimţi începând cu data de 15 august, când la nivel regional se aşteaptă o medie a valorilor diurne de 22…23 de grade. Începând cu data de 17 august, valorile termice vor oscila între 23 şi 26 de grade şi se vor apropia de cele normale pentru această perioadă din an. În ceea ce priveşte distribuţia temperaturilor nocturne, ele vor urma în mare parte aceeaşi regulă. Astfel, de la valori de 16…17 grade, temperatura va scădea până la valori în jurul a 11 grade (în 18-20 august). Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare între 15 şi 18 august.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.