Cabinet de radiologie amenajat cu bani europeni, deschis în Piaţa Centrală din Bistriţa

Holistic
Un cabinet de radiologie dotat cu un aparat de ultimă generaţie s-a deschis, joi, la Bistriţa. Acesta a fost amenajat cu bani europeni graţie unui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional cu peste 260.000 de lei. Cabinetul va fi coordonat de cunoscutul medic Illyes Istvan, fost consilier municipal.

Cabinetul de radiologie se află în Piaţa Centrală la nr. 46 şi a fost amenajat în baza unei finanţări obţinute prin Programul Operaţional Regional 2007-2013o de firma SC Praxis Medical SRL Bistriţa condusă de doamna dr. Carmen Sălvan Schaschl.

„Ideea ne-a venit în 2008. Am realizat un proiect în cursul anului 2010 cu ajutorul doamnei Monica Mureşan de la Camera de Comerţ şi Industrie, iar un an mai târziu am primit acceptul pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013. Am semnat contractul în data de 30 iulie 2012, domnul Alexandru Toniuc având o contribuţie importantă în implementarea lui, ca şi mama mea, Doina Popârţac-Griga. Le mulţumesc amândurora”, a declarat dr. dr. Carmen Sălvan Schaschl.

Cu banii europeni obţinuţi, peste 262.000 de lei, firma doamnei doctor a cumpărat un aparat radiologic marca Siemens cu care se vor putea face radiografii la standarde europene.

„Mizăm pe o echipă medicală competentă, coordonată de domnul dr. Illyes Istvan, şi din care mai fac parte asistenţii Elena Năstasă, Ekaterina Mathe, Darius Horgoş şi Gabriel Horgoş. Cabinetul va fi deschis între orele 9.00 şi 13.00 şi 17.00 şi 19.00. Ne dorim să fim de folos oamenilor din Bistriţa, dar şi din judeţ”, a mai spus dr. Carmen Sălvan Schaschl.

La rândul său, dr. Illyes Istvan,  ne-a declarat că aparatul cu care este dotat noul cabinet poate oferi servicii imagistice în cazuri de traumatologie, bolnavilor care suferă de boli degenerative osoase, respectiv celor care au afecţiuni ale plămânilor.

„A fost o necesitate pentru populaţia din judeţ ştiind că Ambulatoriul nu funcţionează şi era o problemă deservirea bolnavilor ambulatori care erau obligaţi să meargă în spital pe bază de planificare sau în alte oraşe unde erau obligaţi să plătească, în plus, şi transportul. Aici un avantaj e promptitudinea. Nu durează o examinare mai mult de 15-20 de minute, iar bolnavul are rezultatul în mână cu care merge şi îşi rezolvă în timp util cele necesare. Câştigă timp şi bani. Fiind un aparat nou, gradul de iradiere este mic. Este electronizat totul. E substanţial mai mică iradierea faţă de computerul tomograf”, a explicat dr. Illyes Istvan.

La inagurarea cabinetului au participat dr. Anca Andriţoiu de la Direcţia de Sănătate Publică, dr. Dan Cocoi, preşedintele Colegiului Medicilor, mai mulţi invitaţi.

Cristiana Sabău

cabinet radiologie 5 cabinet radiologie 3 cabinet radiologie 2 cabninet radiologie 4 cabinet radiologie 6 cabinet radiologie 7 cabinet radiologie 8 cabinet radiologie 9

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. ANCA LILIANA

  Salut revenirea d.-lui dr.IIIYES ISTVAN,un profesionist exemplar.
  Ar trebui ca ceilalti medici din Bistrita sa-l aiba ca exemplu.
  Bine ati revenit d.-le doctor si mult succes.

  Cu respect,
  A.L.

  (1)
  • Doamnă, adresaţi-vă cabinetului. Noi am scris o ştire, nu facem programări. Nu suntem însuşi cabinetul, dacă nu aţi înţeles. Am scris despre el, atât! Şi asta în urmă cu cinci ani. Între timp nu l-am cumpărat, să ştiţi.

   (-1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.