Brânza frământată la Sângeorz-Băi, nouă prezentare. Măsura laptelui, plecatul oilor la munte (FOTO)

Holistic

Brânza frământată la Sângeorz-Băi, făcută de grupul de producători care deține și Stâna Putredu Moară, a apărut luna aceasta pe piață într-o nouă prezentare după ce a fost inclusă de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Registrul Național al Produselor Tradiționale. Apariția a fost semnalată de șeful Direcției pentru Agricultură, Ioan Nuțu Tabără, care i-a felicitat pe gospodari.

”Primul eșantion pleacă în lumea mare!…Mulțumim oameni buni din Sângeorz Băi! Colaborarea voastră cu DAJ BN este una benefică! Suntem alături de voi!!! Promovăm produsele tradiționale din județul nostru și nu numai!!! Să fie de bun augur!!!”, a scris Nuțu Tabără, care a postat și fotografia de mai jos.

Produsul tradițional va putea fi degustat duminică, 19 mai, începând cu ora 13.00 la Festivalul Regional Sărbătoarea Străbunilor ”Măsura Laptelui” de la Cormaia.

Despre gospodarii din Sângeorz-Băi care au planuri mari legate de fabricarea brânzeturilor în zona lor am scris AICI.

Iată și programul plecării oilor la munte:

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Eu, adica nimeni si totusi cineva...

    Foarte ,foarte frumoasa fotografia principala..dar daca in loc la Jeepul ala ruginit din spatele oilor era o trasura trasa de cai ,era o fotografie de premiat..e plin judetul de toate coaptele si ruginitile de jeepuri cu volan pe dreapta.. 🙁

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.