Biblioteca Județeană a deschis o filială la centrul din Sîngeorz-Băi. Ioan Pintea: Aici coincid două bucurii

Holistic

FOTO Odată cu inaugurarea Centrului Misionar de Tineret ”Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, în clădire s-a deschis o filială a Bibliotecii Județene, care poartă numele Biblioteca ”Sf. Ioan Iacob”. Directorul BJBN, pr. Ioan Pintea, a spus că noua bibliotecă a fost dotată cu peste 4.000 de cărți.

”Nu există bucurie mai mare pentru un preot decât aceea de a-i aduce pe tineri în biserică sau de a duce biserica în mijlocul tinerilor. Nu există bucurie mai mare pentru un bibliotecar decât aceea de a-i aduce pe tineri în bibliotecă și de a duce biblioteca în mijlocul tinerilor. Aici, aceste două bucurii coincid, se armonizează, devin o singură bucurie, o bucurie în credință, în rugăciune, în cultură. Am reușit să deschidem o nouă filială a Bibliotecii Județene în incinta Centrului Misionar de Tineret ”Ioan Bunea”, și un centru cultural. Am adus aici peste 4.000 de volume”, a spus Ioan Pintea.

1 ioan pintea sg bai iul 15 2 ioan pintea sg bai iul 15 3 ioan pintea sg bai iul 15 4 vidican pintea radu moldovan sg bai iul 15

Managerul BJBN a explicat de ce biblioteca a fost denumită ”Sf. Ioan Iacob”. ”În biografia lui a avut și acest stagiu de bibliotecar. Deci este un sfânt care a fost bibliotecar, așa că nu este întâmplător că pe lângă cărturarul Ioan Bunea avem și această ocrotire a Sf. Ioan Iacob”.

El a adăugat că, dacă în alte părți bibliotecile se închid, în Bistrița-Năsăud se inaugurează: ”Am deschis biblioteci comunale, am deschis filiale la centrul ”Sf. Pahomie” de la Gledin, la Extensia Bistrița a UBB, la Chișinău. Printr-un sprijin extraordinar de aici de la Bistrița, care a devenit unul guvernamental, 14 miliarde, se va restaura casa Aron Pumnul de la Cernăuți, un lucru extraordinar pentru comunitatea românească de la Cernăuți. La timpul potrivit, Biblioteca Județeană va deschide acolo filiala ”Mihai Eminescu”.

Aici mai multe fotografii de la inaugurarea Centrului Misionar de Tineret.

5 bjbn sg bai iul 15 6 bjbn sg bai iul 15 7 ioan pintea bjbn sg bai iul 15 8 bjbn sg bai iul 15

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.