Bistriţeanul Alex Petrican, printre cei mai talentaţi tineri artişti din ţară

Merigo

Alexandru Petrican (18 ani), fost elev la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, acum student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, este unul dintre cei zece tineri artişti care va expune la secţiunea „Syt Visual Arts” a Festivalului „Showcase of Young Talent”(SYT) de la Bucureşti.

Alex Petrican, voluntar al Asociaţiei Tăşuleasa Social, a fost selecţionat de Eugen Rădescu, manager cultural, curator și teoretician, specializat în relativism moral și etică politică, doctorand în știinţe politice la UBB, lector la Universitatea București și profesor asociat UBB Cluj.

„Când ceri ceva de la un licean, parcă nu te aștepți să fie așa de responsabil. Cam așa a fost în alegerea mea pentru SYT, multe proiecte, toate faine, făcute cu cap creativ. Mi-a fost cam greu să-i aleg pe cei 10 finaliști. M-am bazat mult pe instinct și am ales proiectele care se pot pune foarte ușor într-o expoziție de artă, într-o galerie”, a declarat Eugen Rădescu, selecționer Syt Visual Arts.

Proiectul Showcase of Young Talent (SYT) își propune radiografierea “pieței” de artiști adolescenți (14-19 ani) și identificarea de noi talente, cu scopul de a le promova și a le oferi experiențe și oportunități de dezvoltare. 90 de artiști de liceu din 15 oraşe expun la a doua ediție a Showcase of Young Talent, ei fiind selecţionaţi dintre 153 de înscrişi din 37 de oraşe din toată ţara. AICI lista finaliştilor. 

SYT va avea loc la Rezidența BRD Scena9 (str. I.L.Caragiale nr.32) și la Point (str. General Eremia Grigorescu nr.10) în perioada 15-17 septembrie ac.. Intrarea la festival va fi liberă.

Selecționerii SYT au avut de ales dintre 153 de înscrieri din partea unor liceeni din 37 de orașe din țară.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.