ISJ Bistriţa-Năsăud despre manualele şcolare: Stăm cu mult mai bine decât în anii anteriori

Holistic

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a asigurat încă din vară cea mai mare parte din manualele şcolare de care au nevoie elevii din judeţ, a spus inspectorul şcolar general Camelia Tabără la prima şedinţă cu directorii din noul an şcolar.

„Peste 95% din manuale le-am distribuit încă din vară. Mai sunt câteva titluri de a VI-a, a II-a, pentru clasa întâi. În rest nu sunt probleme. Sper că deja au ajuns la copii, iar din acest punct de vedere stăm cu mult mai bine decât în anii anteriori”, a spus Camelia Tabără.

Directorii de şcoli au fost îndemnaţi să ridice manualele comandate şi care au ajuns deja în depozite.

Între timp, apar noi informaţii despre greşelile din manualele apărute la Editura Didactică şi Pedagogică. Din manualul de „Matematică şi explorarea mediului” pentru clasa I, elevii învaţă că numărul 12 este mai mare decât 16. Această greşeală este la pagina 25 a manualului de „Matematică şi explorarea mediului”, publicat de Editura Didactică şi Pedagogică, sub autorii Tudora Piţilă şi Cleopatra Mihăilescu.

Iniţial, informaţia este prezentată corect, cu simbolul de mai mic aferent. Însă, eroarea apare atunci când este reluată informaţia: „Citim: 12 este mai mare decât 16”. Acesta nu este singurul manual cu probleme. În contextul începerii noului an şcolar, în presă au apărut informaţii cu privire la greşeli şi în manualele de geografie şi biologie pentru clasa a VI-a.

În ce priveşte auxiliarele didactice, inspectorul pentru învăţământul primar Smaranda Florean a spus că editurile au luat deja cu asalt şcolile cu tot felul de oferte, dar i-a îndemnat pe colegii ei să fie precauţi din acest punct de vedere şi să verifice atent conţinutul acestora. Anul trecut, când nu au fost utilizate prea multe auxiliare, dascălii au muncit mai mult şi s-au pregătit temeinic pentru ore, acest lucru fiind în avantajul lor, privit Smarandei Florean.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

  1. socrate

    Cu foarte multe greseli in mai multe manual nu doar in unu…si noi stam bine? Cand tu inveti gresit dintr-o sursa esti doar tu cel care esti dezinformat dar cand inveti mii de copii trebuie sa verifici de sute de ori daca este nevoie ca sursa sa fie corecta.

    (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.