artFORest la Sîngeorz-Băi: Proiectul NIT

Holistic

A XXVIII-a ediție a Simpozionului de artă contemporană artFORest continuă tradiţia seriei de simpozioane iniţiate de Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, care au căpătat, de-a lungul timpului, renume internaţional.

Ediţia din 2017 se întemeiază pe principiile fondatoare care guvernează evenimentele organizate de muzeu, şi anume unitatea prin diversitate. Pornind de la multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi, care interferează pozitiv cu mediul natural ideal, transformându-l într-un spaţiu de creaţie comun, în ediția din 2017 artiștii vor utiliza metalul (corten), lemnul, fierul forjat și lutul. Nu va exista, totuși, o tematică impusă, artiștii invitați fiind liberi să aleagă orice subiect doresc.

Proiectul ”NIT” se concentrează în jurul ideii de revitalizare a tehnologiilor tradiționale de prelucrare a fierului și de integrare a lor în cadrul artei contemporane; el se dorește o alternativă tehnologică și plastică pentru realizarea unor structuri spațiale din fier forjat, prin utilizarea în exclusivitate a uneltelor și tehnicilor tradiționale de fierărit (ciocane, clești, dălți, dornuri, nituri, foale, prelucrare la cald etc.). Importantă este și latura performativă a artistului care, pe parcursul realizării lucrării, creează un spectacol.

Simpozionul va avea drept rezultat organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Județean, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, și, ulterior, la București, precum și publicarea unui catalog al simpozionului. De asemenea, lucrările vor constitui patrimoniul secţiunii de land art a Muzeului de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, unică în România.

Printre invitații la Simpozion se numără artiști precum Nicolae Fleissig (Franța), Marton Viorel Simion, Cătălin Oancea, Marius Purice, Elena Scutaru, Marcel Scutaru și Maxim Dumitraș.

Evenimentul se desfășoară în perioada 1-15 august pe Domeniul Artelor din Dosul Gârciului.

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.