Sănătate Timp de gândire

Virgil Rus: Apa cea de toate zilele

Zilele acestea, invitat fiind la o prezentare despre apă, mai exact despre calitatea apei pe care o consumăm zi de zi, am rămas uimit după ce prezentatorul a făcut un experiment. Acesta a luat trei pahare cu apă limpede, clară, curată (unul de la robinet-1, altul dintr - o sticlă cu apă plată- 2, cumpărată din magazin, şi unul dintr - o sticlă cu apă filtrată-3) a pus un aparat electric în pahare şi după 2-3 minute s-au putut observa modificările cu ochiul liber (a se vedea pozele).

Apa de la robinet a lăsat nişte depuneri ruginii de 1-2 cm pe fundul paharului, apa plată din comerţ a avut la fel un gen de depuneri apa 1asemănătoare cu mătasea broaştei, ceva de culoare verzuie, iar apa filtrată s – a îngălbenit puţin. Oare tipul a vrut să ne transmită că mai bine ne apucăm să bem…altceva?

Lăsând la o parte umorul negru, ştim cu toţii că rolul apei în organism este fundamental şi mai ştim de asemenea că un cumul de toxine adunate în timp ne pot îmbolnăvi mai ales dacă acestea sunt ingerate pe termen lung, ca să nu mai vorbim de acumularea unor elemente anorganice şi metale grele care în timp pot genera, defecte funcţionale de la simplele balonări până la boli serioase la nivelul ficatului, bilei, rinichilor, inimii, sau favorizarea anumitor forme de cancer.

Cineva pe pagina mea de facebook replica unei alte persoane îngrijorate după ce a văzut acest material, următoarele: „eu cred că, dacă apa 2vrem să avem grijă de puii noştri, trebuie să avem grijă de mediul care ne înconjoară, pentru că în mediul ăsta vor creşte ei…”

Oare celor care au contribuit la defrişarea pădurilor fără milă le pasă de aceşti “pui”, ca să nu mă întreb dacă le pasă de noi, ca oameni, că ar fi probabil utopic.

Aerul nu mai are calitatea adecvată, apa ne-o alterăm singuri. Oare de ce?

Virgil Rus

5 comentarii

    • Dacă apa are într-adevăr o problemă de calitate aceasta nu s-a întâmplat peste noapte ci în timp şi datorită intereselor unora şi indolenţei altora care „văd”, „tac” şi eventual si „fac”.
      Asta înseamnă că e nevoie de ATITUDINE din partea noastră a tuturor de a proteja natura şi de RESPONSABILITATE şi COMPETENŢĂ din partea celor care gestionează (şi) aceste sectoare. Eu, dacă aş fi politician, aş propune o lege pentru cei care defrişează, dar nu să stea închişi în puşcării ci echivalentul anilor de puşcărie să fie la muncă de împădurire şi atunci să vezi, primarii de zone rurale şi pădurarii cum ar lua măsuri sau din contră cum ar fi pe tarlale vreo câţiva ani.

  • Nu am inteles bine daca experimentul s-a intamplat aici, la Bistrita sau in alta parte. Si care a fost contextul? Rezultatul pare grav. Ce spun furnizorii de apa? Ramane asa, ca in Miorita? Si de-o fi sa mor….

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS