Actualitate

Părinţii bobocilor de la ”Liviu Rebreanu” şi ”Andrei Mureşanu”, faţă în faţă cu prima investiţie

Elevii claselor a V-a şi a IX-a de la Colegiile Naţionale „Liviu Rebreanu” şi „Andrei Mureşanu” sunt chemaţi la şcoală încă din prima săptămână din luna iulie, însă nu de profesori, ci de producătorul de uniforme care se grăbeşte să ia comenzile şi avansul pentru realizarea lor.

Joi, 28 iulie a.c., producătorul de uniforme va fi prezent pentru măsurători pentru ţinuta şcolară la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa între orele 9 – 18.00. Măsuratorile se vor face pentru clasele a V-a și clasele a IX-a în Corp A (clădirea centrală), sala 5, anunţă CNLR pe pagina web. Avansul cerut de producător este de 150 de lei.

O zi mai târziu, mai precis în data de 29 iulie între orele 08:30 și 16:30 elevii claselor a V-a și a IX-a de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa, precum și cei care doresc să își modifice uniforma, sunt chemaţi şi ei la şcoală cu acelaşi scop întrucât, din septembrie, nu vor putea intra la cursuri fără uniforme.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a declarat că, în opinia sa, „copiii trebuie convinşi” de utilitatea uniformei.

„Dacă e impusă şi cu forţa, din punctul meu de vedere e o bătălie pierdută. Eu am fost unul dintre directorii care nu mi-am dorit uniforme pentru că am realizat că e o bătălie extrem de grea de dus cu profesori care nu sunt convinşi de utilitatea lor, cu copii şi părinţi care nu vor. În momentul în care Rebreanu a implementat-o, au venit elevii la noi şi ne-au cerut să introducem uniforma. Am rugat psihologul şcolii să facă un sondaj şi 70% dintre copii îşi doreau uniforma şi s-a implementat, mai întâi cu tricouri, apoi altă variantă. Dar şi în continuare sunt discuţii interne. Cumva uniforma înseamnă un anumit statut şi mândria de apartenenţă la o anumită organizaţie”, a spus Tabără.

La Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa se organizează, în fiecare toamnă, la începutul anului şcolar, un târg de uniforme unde elevii îşi pot vinde ţinutele cu care vin zi de zi la cursuri dacă acestea le-au rămas mici sau dacă nu mai au nevoie de ele. Dacă iniţial sarafanul fetelor a costat 90 de lei, la târg s-a vândut cu mai puţin de jumătate, respectiv cu 40 de lei. Pantalonii, cămăşile şi tricourile s-au vândut tot aşa, la jumătate preţul.

Foto: arhivă Târgul de uniforme de la CNLR Bistriţa

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS