Oficial: Încă o minivacanță, 1-5 iunie

Merigo

ACTUALIZARE Bugetarii vor avea o minivacanţă de 5 zile, în perioada 1-5 iunie. Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o hotărâre care leagă zilele nelucrătoare declarate prin lege de Ziua Copilului şi de Rusalii.

Guvernul a declarat ziua de 2 iunie liberă pentru a lega ziua de 1 iunie – Ziua Copilului – care este liberă începând din acest an şi 5 iunie – Rusalii – care este de asemenea declarată liberă prin lege. Astfel, vor fi libere zilele de joi 1 iunie, vineri 2 iunie și luni 5 iunie.

”Ziua liberă va fi recuperată în 10 iunie 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017. Prin stabilirea zilei de 2 iunie ca fiind nelucrătoare, se face “punte” între 1 iunie, declarată nelucrătoare, și zilele de sâmbătă, duminică și luni, a doua zi de Rusalii, sărbătoare legală. 2 iunie 2017 nu este considerată zi nelucrătoare pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității, magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie 2017”, a anunțat Guvernul.

Parlamentul a decis anul trecut, în octombrie, ca 1 iunie, Ziua Copilului, să fie nelucrătoare, cu scopul de a îmbunătăţi relaţia dintre copiii şi părinţii din România şi de a-i determina pe părinţi să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Românii beneficiază de 14 zile libere în 2017, cu două mai mult decât în 2016, după ce au fost stabilite în plus zile nelucrătoare legale 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române şi 1 iunie, Ziua Copilului.

Potrivit prevederilor legale, zilele libere nu vor fi acordate la locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii. Salariaţilor care lucrează în aceste unităţi, precum şi în unităţile sanitare care vor asigura asistenţa medicală de urgenţă vor beneficia de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Angajaţii care nu pot primi zile libere, din motive justificate, vor beneficia în schimb de un spor ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Google Ads

Comentarii

 1. Ovidiu

  Altceva in afara de zile libere,cresteri salariale,bonuri de vacanta nu mai vreti??Va fi vai de capul acestei tari!Stie ciuma rosie sa incurajeze munca in tara asta!!

  (2)
 2. Ovidiu

  Daca te duci la ora 11 pe la institutii nu mai vezi jumatate din bugetari(cica sunt pe teren?),vineri la amiaza nu mai vezi unul la servici.Concedii cat cuprinde,zile libere si sarbatori cat cuprinde,mariri de salarii si sporuri cat cuprinde,iar noi palmasii daca avem duminica si o saptamana pe an concediu este bine.Alo,puterea?,cat credeti ca mai poteti intinde coarda?Voi chiar vreti ca Romania sa ajunga o tara plina de bugetari si pensionari?Intelectualii,palmasii(iobagii) si tinerii o sa plece pentru ca nu va mai rabda!!

  (5)
 3. Contribuabilul

  Nu-i bine țara dragă nu -i bine
  Oare bugetarii nu au norma de lucru?
  Și dacă au când o să-și facă treaba și dacă n-au … oare chiar avem nevoi de atâția oameni fară un pic de Empatie dar plini de ei si de Apatie in instituțiile statului?

  (2)
 4. bugetarul

  Domnule Ovidiu , cat venin si rautate ai in vorbe. De ce nu ai filmat ceia ce sustii sa dovedesti nu sa improsti cu noroi. De ce nu filmezi si cand pleaca bugetaŕii pe la ora 6,7,8 seara?. Nu au bonuri de vacanta, nu au tichete de masa iar salariul este cel mai mic din tara, este adevarst cu unele exceptii pe care nu le discutam. Tot creati vrajba intre bugetari si privati. Nu mai puneti in aceiasi oale cel studii cu muncitorul de la banda. Am tot respectul pentru toti a nu secintelege gresit, dar bugetarul de rand cu studii superioare nu are salariul mzi mare ca un muncitor, asa ca nu mai improscati cu noroi, nu toti pot fi muncitori cum nu toti pot avea studii superioare. Orice ai comenta domnule Ovidiu nu spune decat frustrarea pe care omai , poate ca nu ai reusit sa faci o facultate . Sunt si uscaturi peste tot ca si in padure dar nu mai generaliza. O seara frumoasa.

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.